Vesti

Sa najopremljenijim sistemom protivgradne zaštite, grad Čačak je primer ostalim opštinama u Srbiji

Zahvaljujući osposobljenom sistemu protivgradne zaštite, na području čačanske opštine, 13poljoprivrednici nisu imali veće štete od grada. Iz gradskog budžeta za nabavku raketa izdvojeno je više od pet miliona dinara,a pedesetoro protivgradnih strelaca za šest meseci biće zadovoljni novčanim nagradama od strane gradskog budžeta.

Na prvoj prozivci radarskog centra Užice,protivgradni strelci dobijaju informaciju o vremenskoj prognozi od koje zavisi da li je stanica toga dana aktivna.Vojkan Tomić,protivgradni strelac,sa stanice 67 tvrdi da prvenstveno brani selo MIokovce i njegove voćare,a zatim i okolinu.

Mi, protivgradni strelci od republike dobijamo 24 hiljada za šest meseci,a od opštine 55 hiljada,kao i gorivo i opremu. Za razliku od ostalih strelaca koji imaju naknadu od četiri hiljade dinara,mi smo zadovoljni. Mogu vam reći da je maj mesec bio težak, za mesec dana ispucali smo 12 raketa, kaže Tomić.

Grad Čačak odlično je osposobio celokupan sistem protivgradne zaštite, a više od pet miliona dinara iz budžeta namenjeno je sa sistem protivgradne zaštite.

Protivgradne rakete su nabavljene,157 raketa različitog domena rasporedjene su u okviru radarskog centra Užice i u saradnji sa RHMZ,tako da sada ukupno imamo 373 rakete što je u proseku 15 raketa po stanici,kojih ima 25.Pristupni atarski putevi do protivgradnih stanica se sredjuju zahvaljujući sredstvima resornog ministarstva,a osam miliona dinara opredeljeno je iz gradskog budžeta, “rekao je za Agropress profesor doktor Radoš Pavlović,zamenik gradonačelnika grada Čačka.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!