Vesti

Sa Novosadskog sajma, Mitrovići se u Čačak ne vraćaju bez nagrada i priznanja

Mitrovići se sa Novosadskog sajma ne vraćaju bez priznanja, Foto: Agropress

Čačak – Domaćinstvo Mitrovića u čačanskom kraju medju prvima je modernizovalo i zaokružilo proces poljoprivredne proizvodnje. Obradjuju više od 100 hektara zemlje i dnevno proizvedu oko 400 litara mleka.
Sa 120 grla stoke, od kojih je većina muznih krava, mogu se pohvaliti da su medju većim proizvodjačima mleka u ovom kraju, sa najsavremenijom modernizovanom opremom.

Foto: Mitrovići i ove godine osvojili pruznanja na Novosadskom sajmu , Foto: Agropress

U stajama na kojima bi svaki evropski farmer pozavideo, pored muznih grla su i konji, a ljubav prema ovim životinjama Nikola je preneo i na sinove Darka i Srdjana koji je učesnik brojnih takmičenja, ali i osvajač zavidnih medalja.

Sinovima preneo ljubav prema životinjama i selu, a jedan od njih, Srdjan učesnik je brojnih takmičenja na kojima je osvajao  brojne nagrade i priznanja, Foto: Agropress

“ Oko 15 godina učestvujemo na Sajmu, osvajači smo brojnih nagrada medju kojima je šampion Novosadskog sajma. Iza nas je preko 200 priznanja, ali nam je najdraže priznanje publike i onih koji gaje ljubav prema ovim životinjama kao i mi. Ja imam tu sreću da o dva hrvatska hladnokrvnjaka i šest lipicanera svakodnevno brinu i moji sinovi jer , se ljubav prema ovim životinjama prenela i na njih”, kaže za Agropress Nikola Mitrović.

Srdjan i Darko Mitrović, iz Ljubiča kod Čačka, Foto: Agropress

Inače, Nikolini sinovi, Srdjan i pet minuta mladji Darko važe za najmladje, ali i najvrednije poljoprivrednike u čačanskom kraju. Pored školskih obaveza koje imaju, oni svakodnevno pomažu u domaćinstvu i primer su kako se od malih nogu stiču radne navike i kako postati vredan domaćin kakvi su i ovi mladi jedanaestogodišnjaci.

 

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!