Vesti

Savetovanje o biotehnologiji na Agronomskom fakultetu u Čačku okupilo preko stotinu izlagača

Na Agronomskom fakultetu u Čačku počelo je 23. Savetovanje o biotehnologiji na kome će učestvovati 101 izlagač iz oblasti poljoprivredne proizvodnje iz okolnih zemalja.Voćari su se interesovali o najnovijim tehnologijama koje se primenjuju u ovoj grani poljoprivrede,ali i o rejonizaciji.
Kvalitet i bezbednost ,kao i mogućnosti za unapredjenje poljoprivredne proizvodnje teme su koje će i ove godine biti aktuelne na dvodnevnom predavanju,kaže Vladimir Kurćubić,profesor Agronomskog fakulteta.

Vladimir Kurćubič,profesor Agronomskog fakultetu

“ U Čačku se organizuje 23. Savetovanje o biotehnologiji sa medjunarodnim učešćem i imaćemo 101. izlagača iz oblasti ratarstva, povrtarstva i krmnog bilja, zaštite bilja i životne sredine, voćarstva i vinogradarstva kao i prehrambene tehnologije.
Mogućnosti za unapredjenje proizvodnje u oblasti voćarstva i preradjivačkog sektora biće neke od tema sutrašnjih izlagača”,kaže za Agropress Vladimir Kurćubić.
Dekan Agronomskog fakulteta ističe da Savetovanje o biotehnologiji svake godine okupi izlagače iz okolnih zemalja,a najveći je značaj u transferu znanja.

Vladeta Stevović,dekan Agronomskog fakulteta

“ Studenti Agronomskog fakulteta razmenjuju znanja i iskustva sa kolegama iz zemalja čitavog sveta,Moskva je naredna,a poenta je da mladi šire vidike,steknu znanje i primene ga ovde u Srbiji”, kaže Stevović.

Savetovanje o biotehnologiji sa medjunarodnim učešćem iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!