Vesti

Sela u ivanjičkom kraju zavejana,na put samo ko mora, savetuju iz AMSS

Foto: Rina

Na planinama Golija i Javor napadalo je više od pola metra snežnog pokrivača, a u pojedinim selima ivanjičke opštine usled vetra na nekim mestima smetovi su viši od metra.
Brojna domaćinstva su zavejana, kao i seoski putevi kojima se može samo peške. Pripadnici Gorske službe za spašavanje kao i lokalni timovi za delovanje u vanrednim situacijama su na terenu.

Foto: Agropress

Foto: Agropress

Oko hiljadu kilometara nekategorisanih putnih pravaca u ovakvim situacijama kada je minus deset do petnaest stepeni je vrlo teško paje moguće i proglašenje vanredne situacije.
Za momke iz ivanjičkog tima za delovanje u vanrednim situacijama i pripadnike Gorske službe spašavanja Srbije ovih dana nema odmora. Na temperaturama i preko 20 stepeni ispod nule stizali su tamo gde niko drugi nije mogao.
U zlatiborskom okrugu, putevi su prohodni i kolovozi su očišćeni od snega. Vozačima se preporučuje oprez zbog leda, jer su temperature u minusu pa so ne reaguje, rekao je za Tanjug direktor Puteva Užice Leko Korićanac.

„Najviše problema bilo je u Debelom brdu gde je angažovana sva mehanizacija. Put je prohodan, a ekipe dežuraju na toj deonici“, kaže Korićanac.
Inače na području cele zapadne Srbije na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila, a zimska oprema je neophodna na svim pravcima u Zlatiborskom okrugu.
Iz AMSS-a upozoravaju vozače da ne kreću na put bez preke potrebe na području Ivanjice, Sjenice i Nove Varoši dok se vremenske prilike ne poboljšaju.

Agropress / Tanjug

 

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!