Vesti

Bez struje više od 30 sati, Olga iz Bresnice sprema slavu

Foto: Agropress

Čačak – Snežne padavine koje su proteklih dana pogodile zapadnu Srbiju prouzrokovale su kolaps u nekoliko sela čačanskog kraja.
Usled kvarova na elektro mreži, mnogi meštani preko 30 sati nemaju ni struje ni vode.Najteža situacija je u Mrčajevcima i okolnim selima, U domu Vulovića u toku je spremanje slave, ali je otežano bez električne energije.

Olga Vulović iz Bresnice, Foto: Agropress

Za Olgu Vulović iz čačanskog sela Bresnica ovo će biti najteže spremanje krsne slave.
“ Šta da vam kažem, struje nemamo, a sutra treba da dočekamo goste. Srećom, imam smederevac pa privodim kraju spremanje hrane, ali vrlo je teško jer čim nema struje nema ni vode,jer pumpe rade na struju”, kaže Olga za Agropress.

Olga Vulović iz Bresnice, Foto: Agropress

Ratko Vulović , Olgin suprug kaže da su u najvećem problemu proizvodjači mleka.

Ratko Vulović iz Bresnice, Foto: Agropress

“ Situacija je užasna, nema struje, a pune štale stoke, narod ne može da muze, hvata se za glavu,ko ima para,kupuje agregate,a ko nema, može samo da se hvata za glavu”, kaže Ratko za Agropress.Sutra je slava , žena sprema uz pomoć šporeta na drva, ali kako da dočekam goste u mraku“, jada se Ratko.

Marko Nenadić iz Bresnice tvrdi da su najugroženiji stočari, Foto: Agropress

Marko Nenadić tvrdi da trenutno pet sela nema struje i da na hiljade meštana strahuje za stočni fond.
“ Ovde su ozbiljni proizvodjači mleka koji u svojim štalama imaju najmanje deset muznih grla i nisu u situaciji da ručno muzu, a muzilice im ne vrede, kada struje nema. Nemaju sa čim da napoje stoku, jer čim nema struje, nema ni vode”, kaže Nenadić.

Foto: Agropress

Ekipe elektrodistribucije zamenili su jedan od trnasformatora koji je izgoreo i rade na otklanjanju kvarova, uverila se ekipa Agropressa na terenu, pa će , kako se meštani nadaju, do kraja dana, struja stići u njihove domove, pa će Olga sa suprugom Ratkom dočekati rodbinu i prijatelje .

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!