Vesti

Sneg napadao metar, polomljeno 500 stubova, 1.000 domaćinstava bez struje, totalna šteta u voćnjacima

Ljubovija – Sneg visine od jednog metra, totalno je uništio voćne zasade u opštini Ljubovija, porušeno je više od 500 stubova
na niskonaponskoj mreži, zbog čega je više od 1.000 domaćinstava ostalo bez električne energije, rekao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Milovan Kovačević, dodajući da je Ljuboviji hitno potrebna pomoć.

„Očekujemo pomoć iz Valjeva, koja bi trebalo da našoj elektro poslovnici pomogne oko saniranja kvarova. Najveći problem nam je oko opreme i stubova kojih nemamo. Pokušaćemo da od ED Loznica danas dobijemo neke stubove, ne znam da li ćemo uspeti u toku dana da saniramo sve kvarove“, rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, na području grada sneg pada, ali se ne zadržava, međutim u mestima koja su na nadmorskoj visino većij od 170 metara, sneg dostiže visinu i od jednog metra.

„Naša javna preduzeća su u mobilnom stanju još od juče popodne. Raščićavamo snežne padavine, obezbeđujemo prevoz po prioritetima. Očekujemo da do kraja dana, svi putevi prvog i drugog reda bidu pročišćeni“, rekao je on.

Kovačević kaže da su pod teretom snega potpuno stradali malinjaci, kupinjaci, kao i svo koštičavo voće.

Ostavite komentar

error: Content is protected !!