Vesti

Sokom od pšenične trave do zdravlja i lepote (VIDEO)

Sok od pšenice/ Foto: AgroPress
Sok od pšenice/ Foto: AgroPress

Kako bi suprugi napravio eliksir koji će joj pomoći da poboljsa narušeno zdravlje,Nebojša Hadzimurtezić kupio je japanske prepelice i započeo proizvodnju soka od pšenične trave.Danas je jedan od retkih proizvodjača ovog napitka koji,kako tvrdi jeste lek za mnoge bolesti.Panacea Naturale malo je porodično preduzeće kome je osnovna i jedina dela tnost proizvodnja i prodaja hladno cedjenog soka od pšenične trave.

Nebojša Hadzimurtezić

Nebojša Hadzimurtezić

„Pokazao se kao odlično sredstvo za čišćenje krvi,za jačanje kostiju i zglobova, kod stomačnih tegoba, pospešuje varenje, reguliše metabolizam,klistiranjem sokom od pšenične trave otklanjaju se štetne naslage sa zidova debelog creva;otklanja malaksalost i vraća vitalnost; odlično deluje na srčani mišić i cirkulaciju krvi;poboljšava rad pluća,deluje pozitivno kod muškog i ženskog steriliteta zbog visokog sadržaja vitamina C i E.sprečava pojavu sede kose, usporava proces starenja,odličan je za regulaciju šećera u krvi,reguliše krvni pritisak i pokazao se vrlo efikasan u borbi protiv sede kose”,kaže Hadzimurtezić.

Pšenična trava pripada porodici slatkih trava kojih ima više od 6.000 vrsta. Poseduje dugu i bogatu istoriju i zaista bi se mogla nazvati idealnom i kompletnom hranom jer je bogata vitaminima, mineralima, lipoidima, hormonima i hlorofilom.

Činjenica je da hlorofil ima razna lekovita svojstva: čisti i obnavlja ćelije, steriliše rane, prečišćava vodu od fluorina i drugih otrovnih supstanci. Sok od ove trave deluje protiv svraba, uklanja bubuljice, leči oboljenja usta, desni, ždrela, sinusa, kao i organa za varenje i disanje. Čak postoje opravdane indicije da organizmu pruža zaštitu od štetnog dejstva radijacije, a pomaže mu i u borbi protiv raka i drugih bolesti”,dodaje Hadzimurtezić.

„Sok od pšenične trave pravo je osveženje za organizam jer sadrži sve elemente neophodne za pravilan rad našeg tela. Predstavlja ogroman izvor hlorofila, čak 70 odsto, takozvanu biljnu krv koja je po svojoj molekularnoj građi slična ljudskoj. Razlika je u tome što hlorofil sadrži atomsko jezgro magnezijuma, a hemoglobin atomsko jezgro gvožđa. Hlorofil i belančevine daju hemoglobin od koga se sastoji 75 odsto naših ćelija. Pored hlorofila, pšenična trava bogata je vitaminima A, B, E, C, F, K, beta karotenom, holinom, antioksidansima, mineralima, živim enzimima koji nam obezbeđuju dovoljno energije za stresne dane i aminokiseline koje su u stvari proteini najboljeg kvaliteta,“kaže Ivan Radovic ispred firme Panacea Naturale.

Danas,retki su proizvodjači ovog napitka u Srbiji.Panacea Naturale iz zapadne Srbije,tačnije iz Čačka jedini su na ovom prostorima koji su se uspesno opredelili zab proizvodnju ovog napitka.

Bez aditiva,veštačkih boja i konzervansa,mogu ga piti deca starija od tri godine,a poseduje sve neophodne sertifikate i potvrde o zdravstvenoj ispravnosti.Uskoro,ovaj sok naćiće se na tržištu Vojvodine,dodaje Radović.

U periodu od 10 do 12 dana pšenica dostiže visinu za šišanje gornjih vrhova koji tada imaju najveću nutritivnu vrednost.Tada započinje i proizvodnja soka od pšenične trave.

Flašice sa sokom čuvaju se u zamrzimavaču i zaledjene se transportuju do korisnika.Os izuzetnog značaja je da se nakon odledjivanja sok odmah popije kako bi se izbegao proces oksidacije kojim sok gubi deo vitamina i enzima i da ne bi promenio ukus i boju,savetuju čačanski proizvodjači soka od pšenične trave .

Malo porodično preduzeće iz Čačka bavi se proizvodnjom i prodajom hladno cedjenog soka od pšenične trave.

Izvor: AgroPress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!