Vesti

Spretne ruke ivanjičkih žena omogućile im siguran posao

Foto:Agropress

Da žene sa teritorije opštine Ivanjica pored svakodnevnih obaveza u domaćinstvu imaju i suguran posao potvrdjuje Radica Jelić. Ona već godinu dana radi u jednoj od ivanjičkih fabrika prepoznatljivih po najkvalitetnijoj konfekciji.
Rada je završila tekstilnu školu i jedna je od 40 ostalih žena sa terotirije opštine Ivanjica koja je preko Nacionalne službe za zapošljavanje ostvarila jednu od svojih želja, da se zaposli.

Foto:Agropress

“ Pre dve godine sam ostala bez posla,radim posao koji volim i za koji sam se obučavala,prijavljena sam,radni staž mi puno znači kao i redovni prihodi.Lakše sam se zaposlila preko Nacionalne službe zapošljavanja i verujem da će mnoge ivanjičanke na ovaj način pronaći zaposlenje, pre svega,iz ove struke,” kaže Radica Jelić.


Proizvodnja lake konfekcije firme 3M u Ivanjici započeta je u maju 2001 godine.Košulje,ženske bluze,majice i HTZ oprema zahvaljujući spretnim rukama zaposlenih radnika, odnosno radnica svakodnevno se odvija i verujem da ćemo kroz program zapošljavanja imati priliku da u skorijoj budućnosti još nekome pružimo šansu, “ kaže Milić Savićević, vlasnik konfekcije 3M Ivanjica.

Foto: Agropress

Trenutno je u konfekciji 3M u Ivanjici preko mera Nacionalne službe zapošljavanja zaposlena 41 osoba,uglavnom žene sa teritorije ove opštine. Svaka od njih zadržala je do današnjeg dana posao što potvrdjuje da je ivanjički kraj prepoznatljiv po izradi najkvalitetnije konfekcije.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!