Vesti

„Start up“ za mlade poljoprivrednike

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Velimir Stanojević izjavio je danas, na otvaranju Agrobiznis konferencije, da je prvi put ministarstvo obezbedilo novac za pokretanje poljoprivrednih „start up“ preduzeća za mlade poljoprivrednike.

Želimo da život na selu opstane i zato smo pokrenuli različite podsticajne mere. Želimo da podignemo kapacitete poljoprivredne proizvodnje i zato smo prvi put ove godine odredili start ap sredstva za biznis za mlade poljoprivrednike koji su ostali, ili se vratili na selo kako bi pokrenuli proizvodnju, rekao je Stanojević.

Agrobiznis konferencija „Za korak ispred u agrobiznisu 2017“ organizovana je, kako je saopšteno, kako bi se predstavile inovacije u poljoprivredi, kao što je korišćenje dronova, načini za unapređenje proizvodnje, ali i za njeno pokretanje kroz start up-ove u poljoprivredi.

Predsednik Saveza poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije Miladin Ševarlić ocenio je da bi Srbija trebalo da se ugleda na model razvoja poljoprivrede, koji se koristi u Danskoj, koja je predvidela kao osnovni cilj organsku poljoprivredu na celoj teritoriji zemlje.

Konferenciju su organizovali Međunarodna organizacija studenata poljoprivrede i srodnih nauka (IAAS) i Privredna komora Srbije (PKS) pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Generalni sekretar IAAS Luka Živković rekao da je cilj konferencije približavanje novih trendova u poljoprivredi, predstavljanje prednosti precizne poljoprivrede, ali i pomoć u započinjanju biznisa za mlade, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar

error: Content is protected !!