Vesti

Strah od ponovnih poplava Veru Simović je primorao da celokupno pokućstvo podigne na tavan

Vera Simović, Foto. Agropress

Iako mesta panici nema kada je reč o vodostaju reka u Moravičkom okrugu , meštani koji žive pri obali reke Čemernice strahuju od poplava koje su ih zadesile 2014 i 2016 godine. Veri Simović iz Konjevića kod Čačka dva puta je domaćinstvo plavljeno, pa je strah od svake kiše naveo da kompletno pokućstvo podigne na tavan kako ne bi bilo uništeno.

Vera Simović, Foto. Agropress

“ Ponovo se plašimo, kada je Čemernica počela da podilazi, odmah smo sve stvari i hranu podigli na sprat, traktor skolonili i korpu pripremili ako bude trebalo da stoku izmeštamo. Ne vredi, dva puta smo bili plavljeni i štetu treći put ne bi mogli da nadoknadimo. Strepimo i strepećemo čim počne jača kiša, za nas nema spavanja, nema mira kada smo dva puta preživeli katastrofu”, kaže Vera Simović za Agropress. Da je strah prisutan u svakom domaćinstvu koje je već bilo plavljeno, potvrdjuje Ljubomir, Verin komšija.Ovoga puta, tvrdi da neće ništa spašavati i da nema više snage da se bori sa poplavama jer se zidovi na njegovoj kući još uvek nisu osušili.
Nadležni poručuju da nema razloga za strah i da je na odbrani od poplava dosta uradjeno i da se scenario iz 2014 i 2016 godine neće ponoviti.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!