Vesti Poljoprivreda

Subvencionisana nabavka voća i mineralnog đubriva za novovaroške voćare

Subvencionisana nabavka voća u Novoj Varoši, Foto: Agropress

Nova Varoš – Udruženje proizvođača jagodičastog voća „Zlatni breg“ poziva sve zainteresovaneza nabavku sadnica voća i mineralnih đubriva, po subvencionisanim cenama da se jave u Odeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj Opštinske uprave Nova Varoš, kancelarija br. 307 ili na telefon 033 / 62 – 140.

Udruženje će nabavljati sadnice: šljive, jabuke, kruške, višnje i trešnje. Cena svih sadnica je 180 dinara po komadu, od čega udruženje i voćari finansiraju po 50% od ukupne vrednosti sadnica.

Voćari preko udruženja mogu nabaviti i mineralna đubriva po subvencionisanim cenama, od čega udruženje i voćari finansiraju po 50% od ukupne vrednosti investicije.

„Sertifikovane sadnice maline, sorte Vilamet iz matičnog zasada udruženja „Zlatni breg“ biće deljene besplatno zainteresovanim malinarima sa teritorije opštine Nova Varoš, prema definisanim uslovima. Zainteresovani voćari sa teritorije opštine Nova Varoš mogu se prijaviti za sadnice drvenastog voća i malina, kao i za mineralna đubriva najkasnije do 15. oktobar 2020. godine. Sve bliže informacije o uslovima, prijavi i subvencionisanoj nabavci mogu se dobiti u kancelariji Odeljenja za privredu i LER, u Opštinskoj upravi Nova Varoš“, navodi se u obaveštenju Udruženja proizvođača jagodičastog voća „Zlatni breg“ iz Nove Varoši.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!