Vesti

Sve je spremno za zimsku sezonu na Zlatiboru, fali samo sneg

Foto: Agropress, arhiva

Čajetina- Zlatibor će i ove godine opravdati epitet najposećenije srpske destinacije ,a turistička organizacija i ove sezone pripremila je bogat zabavni program na Kraljevom trgu .
“ Koncerti počinju već 29 decembra kada će u sportskoj hali na Zlatiboru nastupiti Dino Merlin, 30 decembra koncert Nevernih beba, a 31 koncert će održati Dragana Mirković. Prodaja ulaznica za koncert Dina Merlina je u toku i sve informacije su na sajtu TOZ ”, kaže za Agropress Vladimir Živanović, direktor TOZ.

Vladimir Živanović, direktor TOZ, Foto: Agropress

Rezervacije smeštaja u hotelima i odmaralištima već su počele, a mnogi se odlučuju za rani buking koji im omogućava dodatne popuste.

Duško Kovačević, odmaralište Dunav Zlatibor, Foto: Agropress

“ Kapaciteti se naveliko popunjavaju, popunjeni smo 50 odsto i očekujemo da ćemo do sredine decembra popuniti većinu smeštaja”, kaže Duško Kovačević iz odmarališta Dunav Zlatibor. On dodaje da rane rezervacije omogućavaju popuste od 15 do 30 odsto i da su najčešći domaći gosti koji sve češće na odmor dolaze sa decom, pa su igraonice i animacije sastavni deo turističke ponude hotelijera.

Irena Kovačević, hotel Alibi, Foto: Agropress

Da je atraktivnost Zlatibora kao destinacije na visokom nivou potvrdjuju iz hotela Alibi koji se nalazi u blizini autobuske stanice i sa godinu dana postojanja može se pohvaliti uspešnim poslovanjem, ali i gostima koji se odlučuju da novogodišnje praznike provedu na Zlatiboru,odnosno u ovom hotelu.
“ Za sada je popunjenost hotela nešto više od 30 odsto, a ono što nas na prvom mestu izdvaja jeste lokacija, u blizini smo autobuske stanice, hotel je nov, a najčešći gosti su nam mladi koji se organizuju i dolaze da novogodišnje praznike provedu na Zlatiboru ”, kaže Irena Kovačević , recepcionarka hotela Alibi.
Kada je reč o turističkoj sezoni na srpskoj planinskoj lepotici, ona traje 365 dana u godini, pa nije ni čudo što Zlatibor godišnje poseti preko 270 000 turista .
“ Kada pričamo o strukturi gostiju, to su uglavnom gosti iz Srbije , procentualno gledamo oko 70 odsto, dok je 30 odsto stranaca i turista iz bivših jugoslovenskih republika. Zlatibor raspolaže sa 30 000 ležajeva i verujte da je popunjenost Zlatibora na jednom visokom nivou”, kaže direktor TOZ Vladmir Živanović za Agropress.

Sve je spremno za zimsku sezonu na Zlatiboru, jedino ali sneg, Foto: Agropress, Arhiva

“ Mi se nadamo da će nas vremenske prilike poslužiti i da će sneg pasti u drugoj polovini decembra kada je planirano otvaranje ski centra Tornik, odnosno zvanično otvaranje zimske sezone i da će snežni pokrivač biti dovoljan da se kontinuirano skija bar 100 dana. Iako ski centar Tornik poseduje sistem za veštačko osnežavanje , potrebno je da temperature budu u minusu da bi se sneg mogao veštački praviti. Fokus naše promocije je skijanje, sankanje i zimski avanturistički sportovi, a ove godine dodatno je uredjeno dečije sankalište i skijalište Obudovica koji se nalazi u centru Zlatibora. Najmladji neće morati da brinu da li će biti prirodnog snega ili ne ,a dodatni turistički sadžaji prilagodili su svoje kapacitete zimi. U Dino parku će biti jedno veliko klizalište i sankalište, ski škole za decu, dok je Avantura park poznat po čuvenoj stazi za skijanje koja pruža mogućnost i noćnog skijanja”, dodaje Živanović .

Foto: Agropress, arhiva

Zlatibor godišnje beleži 1,3 miliona ostvarenih noćenja , ali se očekuje da će naredna godina biti rekordna jer je porast broja gostiju 8, 5 odsto veći nego prethodne godine.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!