Vesti

U Čačku 41 milion za podsticaje u agraru

AgroPress
AgroPress

Poljoprivrednici u Srbiji, pored pomoći države, i u 2018. godini mogu da računaju i na podršku lokalnih samouprava. U Čačku je za te namene u budžetu planiran 41 milion dinara.

Foto: Agropress

Uz mere koje su uobičajene i u drugim lokalnim samoupravama, u Čačku subvencionišu kupovinu poljoprivrednog zemljišta i ostavljanje ženske teladi.  Kao i ranijih godina podsticajne mere za poljoprivrednike u Čačku predviđene su u gotovo svim oblastima.

Foto:RTV

Poljoprivrednici mogu da konkurišu za nabavku mehanizacije i opreme, podizanje plastenika, novih zasada voća, kupovinu rasnih grla… Konkurs je raspisan krajem aprila, a zainteresovani mogu da konkurišu narednih šest meseci ili do utroška planiranih sredstava. Među ponuđenim merama posebno se izdvajaju podsticaji za kupovinu obradivog zemljišta.

Za atarske puteve ove godine opredeljeno je sedam miliona dinara, za protivgradnu zastitu pet miliona stotinu sedamdeset pet hiljada dinara,dok je million šeststotina hiljada dinara izdvojeno za putovanja poljoprivreednih proizvodjača,  rekla je je zamenica gradonačelnika Čačka Milica Dačić.

Agrodan

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!