Vesti

U Ivanjici i dalje vanredna situacija, očekuju se nove padavine

Ivanjica – Na Štabu za vanredne situacije u Ivanjica nije doneta odluka da se vanredna situacija ukine  iako smo imali nameru“, rekao je zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović za Agropres.

Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica, Foto: Agropress

„Dodatne snežne padavine u gradu su formirale pokrivač od sedam do osam centimetra, a na Javoru, Mučnju i Goliji i u svim predelima sa većom nadmorskom visinom i do 15. Vanrednu situaciju nismo ukinuli jer imamo i najavu velikih snežnih padavina, odnosno crvenimeteoalarm je upaljen nad zapadnom Srbijom. Očekuje se da padavine formiraju snežni pokrivač i do pola metra, što će nam drastično otežati čišćenje i održavanje puteva koje smo mahom osposobili. Ostalo je još po neki zavejani nekategorisani put”, rekao je Mitrović.
On je dodao da su od početka zimske sezone u pripravnosti zbog održavanja puteva i da su sve raspoložive mašine kao i ljudstvo u pripravnosti.
„Do sada smo imali pomoć od Sektora za vanredne situacija, dobili smo 10 tona goriva iz robnih rezervi, od Puteva Srbije pomoć u mehanizaciji, jednu mašinu od Vojske RS koja čisti MZ Kušiće. Međutim, ako se ovako nastavi moramo tražiti još pomoći jer smo pri kraju i sa budžetskim sredstvima koja smo opredelili za zimsko održavanje puteva”, kaže Mitrović.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!