Vesti

U topolskom selu Vojkovci porodica Vesić, usled snega, više od mesec dana nije izašla iz dvorišta

Foto: Marija Lazarević, Top Press

Topola – Zaseok Vesići u selu Vojkovci od Badnjeg dana je zavejan. Iako je temperatura bila u plusu i sneg se svuda otopio njihov put do
kuće ostao je neprohodan. Sneg koji je ponovo počeo da pada dodatno je otežao već tešku situaciju kojoj su izložene dve kuće u ovom sokaku.„Ovde ima moja kuća i još jedna, po selu su svuda čistili puteve traktorom ovde to nije bilo moguće tako da smo ostali zavejani još od prošlog snega. Sada kada je sneg počeo opet da pada ja neznam šta da radim. Vetar pravi smetove, sve je zavejano, kola nisam isterao iz dvorišta ima više od mesec dana. Molili smo da nam pošalju skip da očisti ovaj sneg da mogu da odem po namirnice, imam staru majku u kući, dete nam je đak, treba obezbediti lekove, hranu“, kaže Zoran Vesić, glava porodice.

Foto: Marija Lazarević, Top Press

Dodaje da su čelnici lokalne samouprave upoznati sa njihovim problemom ali da još uvek ništa nije preduzeto.
„Dolazio je predsednik Jovanović na zbor, rekli smo mu za naše muke i obećao je da će poslati skip, ali još uvek ništa. Samo molimo Boga da nas zdravlje posluži jer mi iz dvorišta ne možemo izaći. Sneg je na pojedinim mestima iznad moje glave“, jada se Vesić.
Inače problematična deonica je u dužini od oko 700 metara od glavnog puta koji vodi kroz selo.

Marija Lazarević, Top Press, Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!