Vesti

Više protivgradnih raketa u ovoj godini za Lučane

Foto; Agropress

Lučani – U Lučanima je održana 68.sednica Opštinskog veća na kojoj je usvojen izveštaj o funkcionisanju sistema protivgradne zaštite na teritoriji
opštine Lučani u 2017.godini. Opština Lučani za prošlu godinu dobila je visoke ocene od radarskog centra. Svaka od 16 protivgradnih stanica bila je opremljena sa po 15 protivgradnih raketa i to zahvaljujući preduzeću „Milan Blagojević-Namenska“ koje je prošle godine doniralo 165 protivgradnih raketa,rekla je predsednica opštine Vesna Stambolić.

Ilustracija, Foto; Agropress

„Opština Lučani je jedna od retkih opštinskih uprava koja toliko poklanja pažnje ovom segmentu. Donacija preduzeća Nemanska izražena u dinarima iznosila je osam miliona, a dogovorili smo se i za ovu godinu da dobijemo donaciju za 200 reketa, gde će biti 60 odsto raketa velikog dometa, a ostale manjeg. Takođe ćemo videti da iznos isplate za strelce iznosi kao i prošle godine“, kaže Stambolić.
Opštinsko veće je na 68.sednici razmatralo i usvojilo izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije opštine Lučani u 2017.godini, kao i godišnji plan rada Štaba za 2018.godinu, predlog godišnjeg programa mera i radova na smanjenju rizika od poplava na teritoriji opštine Lučani u 2018.godini i predlog operativnog plana za odbranu od poplava za vode drugog reda na teritoriji opštine Lučani za 2018.godinu.
Načelnik štaba Zoran Vučićević izjavio je da su imali niz aktivnosti tokom prethodne godine, pre svega spasavanje lica i imovine od poplava o klizišta.

„Poplave nisu bile velike, došlo je samo do plavljenja poljoprivrednog zemljišta u mestima Đerać i Dljin. Požara je bilo dosta preko 130 uglavnom na stambenim objektima i preko 90 odsto na otvorenom prostoru. Tako da ćemo ove godine uraditi plan i upoznati građane kako da se ponašaju prilikom požara i kako se i koje materije pale na otvorenom prostoru. Našu opštinu karakteriše veliki broj klizišta pogotovu u prolećnom periodu i veliki broj pogaća infrastrukturne objekte. U ovoj godini štabu predstoji da formira jedinice civilne zaštite”, navodi Vučićević.

Foto; Agropress

Na 68.sednici opštinsko veće je dalo saglasnost i na preusmeravanje sredstava odnosno promenu aproprijacija,a predsednica opštine Vesna Stambolić navela je da se uglavnom odnose na izradu planskih rešenja za sređivanje osnovne škole u Lučanima i srednje škole u Guči odeljenju u Lučanima.
Na 68.sednici opštinskog veća data je saglasnost na izmene i dopune programa poslovanja kao i predlog odluke o preusmeravanju neraspoređene dobiti JKP „Duboko“ Užice. Preraspodelom dobiti, nakon odbitka duga koje JKP „Komunalac“ Lučani ima prema preduzeću „Duboko“ u budžet opštine Lučani biće uplaćeno 2 miliona dinara dobiti koju je ostvarilo ovo preduzeće.Opštinsko veće dalo je saglasnost i na izmene i dopune programa poslovanja kao i odluku Upravnog odbora JP „Rzav“ Arilje,a radi se o isplati solidarne pomoći u iznosu od 41.800 dinara na koju imaju pravo radnici zaposleni u komunalnim preduzećima na osnovu kolektivnih ugovora.

Radio D Lučani/GZS

Ostavite komentar

error: Content is protected !!