Vesti

Vjorca i MIlinko – kada se ljubav rodi, nijedan jezik nije prepreka

Bogdanovići Foto: Agropress

Vjorca je u podgolijsku varošicu došla iz Skadra u Albaniji, a pre neveste Milinko je video njenu sliku .Pored lepote, presudila je reputacija starijih sestara koje su već dseet godina srpske snajke.
“ Radnja se dešava u 21 veku,a priča ima sve elemente tradicije.Prvi put sam sliku svoje supruge video kod njene sestre, iza toga smo napravili dogovor da otputujemo u Skadar,naravno,ona je videla moju sliku koju su joj dale sestre,pa je pristala na upoznavanje.Početkom juna prvi put smo se videli,a nakon toga,imali smo obostranu želju i volju da stupimo u brak i verujem da je to bila ljubav na prvi pogled,” kaže za Agropress Milinko Bogdanović.

Vjorca i MIlinko Bogdanović, Foto Agropress

Milinko kaže da je nakon prvog susreta bio siguran da je Joca žena sa kojom će provesti ostatak života,pa je ubrzo usledila veridba.
“ Postoje situacije u životu koje verujem da su unapred izrežirane,čovek ima neku intuiciju i verovao sam,bio siguran da je moja sreća pored Vjorce. S druge strane,njene sestre koje su već deset godina srpske snajke uverile su me da su žene iz Albanije pouzdane,verne,dobre, tradicionalne i da im je porodica na prvom mestu,sa puno poštovanja se odnose prema starijima.Iako njene sestre žive u teškim uslovima,prihvatile su takav način života, običaje i tradiciju ,njihova deca ovde odrastaju i nikada se nisu požalile,” kaže Milinko.

Vjorca Bogdanović,Foto: Agropress

Milinko kaže da je u odabiru supruge,pored njene mladosti i skromnosti presudila spremnost da bude majka i da zasnuje sa njim porodicu.Svadba je bila u oktobru prošle godine,a ovaj bračni par uskoro očekuje prinovu.
“ Očekujemo prinovu,jedva čekam”, na srpskom jeziku pokušava da kaže Vjorca koja još uvek slabo govori i razume srpski,ali se Milinko trudi da nauči jezik svoje supruge.Ono što je najvažnije,prema rečima Milinka jeste razbijanje predrasuda.

Bogdanovići Foto: Agropress

“ Čovek mora sam u glavi da raščisti,da shvati da je za njega prihvatljivo da mu je bitno da stvori porodicu i onda sve ostavi po strani,svaki komentar.Kada sa sobom razjasni,sve ostalo je nebitno.Vjorca se dobro uklopila i prihvatila naše običaje,krajem juna postaćemo roditelji i želim svima da poslužim kao primer,onima koji su u fazi velikih životnih odluka,da ne gube vreme i da se žene i stvaraju porodice” ,kaže Milinko za Agropress.
Poslednjih sedam godina,povećan je broj srpsko-albanskih brakova,
a devojke iz Skadra i okoline Tirane pokazale su se kao najpoželjnije srpske snajke .

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!