Vesti

Voda u Lučanima se povukla, narednih dana procena štete

Povlači se voda u Lučanima, Foto: RINA

Lučani – Povlačenjem vode, u toku današnjeg i narednih dana ćemo sagledati sve štete ove kataklizme
koja je juče zadesila Dragačevo, rekao je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.
Dolović navodi da je u Guči, zaseok Stanići put u prekidu i da je slična situacija i na oko 40 putnih pravaca u opštini Lučani.

Povlači se voda u Lučanima, Foto: RINA

,,Preko 20 mostova, više od 300 kilometara opštinskih puteva prvog i drugog reda i nekategorisanih putnih pravaca je oštećeno. Trenutno ovde je oko 15 mašina iz našeg javnog preduzeća i angažovanih privrednih subjekata na terenu, koji se pre svega bave osposobljavanjem putne infrastrukture, klizišta koja su zatrpala određene putne pravce. Komisija će izaći na teren, ovde je preko 30 kuća poplavljeno. Moram da napomenem da se poplave ovde nisu dogodile 2016. godine. Članovi štaba su prisutni na terenu i gledamo šta nam je činiti kako bi se ublažile posledice ove poplave koja nas je zadesila”, izjavio je Dolović.Prvi čovek opštine Lučani kaže da su Đerać i deo Krstaca takođe pod vodom.
,,Nažalost, juče zbog odgovornosti nekih naših sugrađana koji godinu ipo do dve, nisu hteli da potpišu saglasnost da se završi celokupna investicija koju je finansirala Republika Srbija preko Srbija Voda. Bedem je popustio na mestu na kom nije dovršen i zbog tih ljudi Đerać je opet poplavljen”, rekao je Dolović dodajući da u pojedine škole đaci do neće ići.
,,Zbog prodora vode juče u Tehničku školu u Guči i Osnovnu školu u Viči koje su evakuisane, bilo je preko 50 cm vode kako u prostorijama same škole tako i u fiskulturnoj sali, tako da u te dve škole nastava se neće odvijati do daljnjeg”, istakao je prvi čovek opštine.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!