Vesti

Vraćevšnica, administrativni centar gružanskog kraja

Vraćevšnica, administrativni centar gružanskog kraja, Foto: Opština Gornji Milanovac

Gornji Milanovac – Mesna zajednica Vraćevšnica dobila je nove, renovirane prostorije
Mesne kancelarije, u okviru koje se nalazi i renovirana ambulanta, kao i kancelarija Saveta mesne zajednice.

Vraćevšnica, administrativni centar gružanskog kraja, Foto: Opština Gornji Milanovac

Projekat je finansirala Opština Gornji Milanovac, u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnih ulaganja. Za novo ruho prostorija, izdvojeno je oko tri miliona dinara.
Pored ambulante koja je urađena, postoji prostor za apoteku, koja bi trebalo uskoro da počne da radi. Zaključili smo ugovor sa Famili farm-om, pa će ambulanta raditi svakim danom, kada i lekar u selu. Ono što je značajno je i da smo otvorili Mesnu kancelariju u okviru ove zgrade, gde će stanovnici celog Gružanskog kraja moći da vade sva dokumenta koja inače vade na pisarnici opštine Gornji Milanovac. Za te namene smo utrošili oko 300 hiljada dinara za opremanje kompletnog prostora. Pored Mesne kancelarije, opremili smo i kancelariju za Savet mesne zajednice, gde će Savet, u udobnim prostorijama, moći da donosi sve odluke važne za selo“, istakao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

Vraćevšnica, administrativni centar gružanskog kraja, Foto: Opština Gornji Milanovac

On je naglasio da će u narednom periodu biti otvorena renovirana Mesna kancelarija u Ugrinovcima. Time će stanovnici opštine Gornji Milanovac i okolnih sela moći na vreme i bez dodatnih troškova da dobiju svu potrebnu dokumentaciju.
„Probali smo kako sistem funkcioniše, videli smo da se izdavanje Izvoda iz matične knjige završava za minut-dva, tako da nije problem da li se nalazite u Vraćevšnici ili u Gornjem Milanovcu, Beogradu, elektronski sistem radi odlično. Pozivam sve stanovnike Gružanskog kraja da koriste mogućnosti koje im je opština Gornji Milanovac obezbedila, da sve svoje administrativne poslove mogu izvršiti ovde u Mesnoj kancelariji u Vraćevšnici. Ukoliko neka dokumenta, koja građani potraže, treba da se obrade u određenim službama u Milanovcu, svakako matičar koji ta dokumenta preuzme, na primer, u ponedeljak, u sredu ili petak im može vratiti bez ikakvih dodatnih troškova “, rekao je Kovačević.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!