Poljoprivreda Ruralni razvoj

Zakup drzavnog zemljišta na 30 godina

 

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine objavilo je javni poziv za zakup državnog zemljišta, na period od 30 godina.

Konkurs je objavljen i za investicije u oblasti prerađivačke industrije, ali i stočarstva koje u sebi imaju uključen i razvoj genetike.

Prema rečima ministra Branislava Nedimovića, svako poljoprivredno gazdinstvo koje želi da investira moći će da se registruje kao pravno lice i predloži biznis plan koji će biti ocenjivan na osnovu jasno utvrđenih kriterijuma.
On je dodao da će i lokalne samouprave imati kontrolnu funkciju, pa se tako oni projekti koje opštine ne žele na njihovom prostoru neće implementirati.
“Najvažnije je da pravimo dodatu vrednost na poljoprivrednom zemljištu i da razvijemo prerađivačku industriju. Bez toga ćemo i dalje prodavati jeftino, a kvalitetno i nećemo imamo nikakve velike koristi od toga”, rekao je ministar.
Istakao je da Srbija mora da razvija prerađivačku industriju, koja do sada nije bila čak ni u drugom, već u nekom dvadesetom planu.
Odgovarajući na kritike da je proces davanja zemljišta u zakup netransparentan, Nedimović je rekao da je javni poziv, koji će biti otvoren 30 dana, dokaz da ministarstvo sve radi otvoreno.

Izvor: Tanjug-Agrobiz

Ostavite komentar

error: Content is protected !!