Vesti

Zemlja progutala ovcu

„Bezdan“ u sred livade Dragiše Glavonjića, foto: scan
„Bezdan“ u sred livade Dragiše Glavonjića, foto: scan

Nova Varoš – Bistričke Gobate ne pamte ništa slično. Na Brdu se iznenada otvorila zemlja i progutala ovcu i jagnje, a meštani samo nagađaju o uzrocima.

Provalija koja se pre desetak dana pojavila na imanju Milana Glavonjića duboka je oko četiri, a u prečniku ima skoro dva metra.

,,Kao i svaki dan i to jutro sam istim putem poterao ovce na pašu. Na oko tridesetak metara ispred mene, iznenada nestali su ovca i jagnje, kao da ih je zemlja progutala. Kada sam prišao i video ambis koji se otvorio nisam mogao da verujem. Od velike trave se nije videla rupa pa sva sreća da u nju nije još neko upao”, kaže meštanin Milosav Mlađenović.

Na sreću ovca i jagnje su preživeli pad u provaliju, ali njihovo spašavanje nije išlo ni malo lako.

,,Jedino se komšija Dajan Glavonjić odvažio da siđe i da uz merdevine iz ambisa iznese ovcu i jagnje”, kaže Mlađenović.

Na dvadesetak metara niže od “bezdana” je izvor koji su meštan davno kaptirali i odveli kućama. Oni pretpostavljaju da bi obilne kiše mogle da budu uzrok neobične pojave.

,,Par dana je na dnu provalije bilo dosta vode ali je i ona nestala, a nije nam jasno ni gde se dela tolika zemlja. Godinama koristim imanje na kome se otvorio bezdan, ali nikada pre nisam primeto ništa neobično”, kaže meštanin Dragiša Glavonjić.

Varoške novine, Ž.D.

Ostavite komentar

error: Content is protected !!