Vesti

Žena koja je u Mojsinju stvorila raj na zemlji

Na obroncima planine Vujan,u selu Mojsinje,nalaze se Zagine kuće. Ovo neobično etno domaćinstvo je i lečilište  koje osim što se nalazi u kraju sa svojstvima vazdušne banje,poseduje i izvorišta lekovitih mineralnih voda.
U selu Mojsinje,izmedju Čačka i Mrčajevaca,na nadmorskoj visini oko 310 metara,smestilo se neobično etno domaćinstvo i lečilište Zagine kuće.Zagorka Stojić,rodjena ispod Ostroga,odlučila je da izvor srebrne lekovite vode i dar prirode podeli sa onima kojima je zdravlje uz veru najbitnije u zivotu.
Da lekoita voda vraća mladost i obnavlja zdravlje tvrdi Zagorka,a oni koji jednom dodju pronašli su oazu duhovnog mira i zdravlja sa koje se proteže pogled na zelenu morasku dolinu.

Foto; Zagine kuće, Weebly

“ Bolesni ovde pronalaze lek,priroda je netaknuta,a s druge strane bazen sa srebrnom vodom mnogima je pomogao u oporavku.Voda podmladjuje,ali i čini čuda o kojima ne želim puno da pričam,već prepuštam onima kojima se čudo desilo”,kaže Zagorka za Agropress.
O lekovitosti vode koja se koristi i za bazen najbolje govore invalidska kolica i štake koje mnogima,nakon boravka u Mojsinju,više nisu bile neophodne. Ostavljene su da svedoče o lekovitosti vode na Zaginom imanju.

Foto; Zagine kuće, Weebly

Na Zaginom imanju može se probati sve što može da se uzgaja na zemlji,zdrava organska hrana,srpski specijaliteti koji se mogu poslužiti kako u otvorenoj tako i u zatvorenoj kuhinji,ali i u restoranu .

“ Preovladavaju domaća jela, kuhinja koja je prepoznatljiva u ovom kraju.Sir, kajmak, proja, gibanica, pršuta, pečenje,kačamak, to je ono što gosti koji dodju ovde mogu probati,ali naravno uvek izadjemo u susret ukusima gostiju,” dodaje Zagorka.

Foto; Zagine kuće, Weebly

Kuće na imanju su radjene u posebnom stilu,a preovladava crni bor.
Za porodični odmor,romantični vikend ili rehabilitaciju,Zagine kuće u Mojsinju pravi su izbor za ljubitelje prirode.Ipak,za sada najčešći gosti su i inostranstva.
Mnoge javne ličnosti posetile su Zagine kuće, neki zbog hrane, neki zbog odmora, ali svakako pre svega zbog zdravlja i ocuvanja mladosti, ali i dobijanja potomstva zbog kojih su njeni čajevi prepoznatljivi.

Ostavite komentar

error: Content is protected !!