Vesti

Žene su najzaslužnije za uspeh u domaćinstvu Petrovića

Rada i Mirjana decenijama žive pod istim krovom u čačanskom selu Stančići i zajedno sa porodicom bave se proizvodnjom cveća. Najzaslužnije su za uspehe,kako na poslovnom tako i porodičnom planu jer im je dogovor svetinja koja kuću gradi,a primenljiv je i u biznisu i u zajedničkom domu.
Oko deset sati dnevno provodi se u plastenicima pod cvecem, i to nisu jedine obaveze žena na selu, jer one ravnopravno učestvuju i u poljoprivredi, kaže Rada Petrović koja je decenijama bila u povrtarskoj proizvodnji.

Rada Petrović,Foto: Agropress

“ Sećam se da odemo na njivu ujutru i vratimo se sutradan uveče, a imali smo i stoku, dok udješ u štalu da središ sve, namiriš ,onda u kuću i sve obaveze u kući,oko spremanja i raspremanja.Nije bilo nimalo lako,ali borili smo se,” kaže za Agropress Rada.
Radina snaja Mirjana tvrdi da je svekrva najvrednija u šestočlanoj porodici u kojoj je dogovor ključ uspeha i na privatnom i na poslovnom planu.
“ Dogovor je taj koji nas je održao,ali i raspodela obaveza.Rada je u plastenicima, ja sam u kući oko ručka i raspremanja,kada stignem,pomognem koliko mogu.Martovski program je najzahtevniji,ali nema odmora.Prolećni program se priprema,kaže Mirjana.

Mirjana Petrović,Foto: Agropress

Pomoć u svakodnevnim obavezama pruža i Anita.
“ Rado pomažem mami i baki,kada stignem,oko ručka,a tu sam i oko sadnje cveća.Nije mi to obaveza,već zadovoljstvo,”,dodaje Anita za Agropress.

Anita Petrović,Foto: Agropress

Dok se ne rasprodaju prvi vesnici proleća Mirjani ce radno mesto biti tezga,nakon čega će se pridružiti svekrvi u plastenicima kako bi na vreme b
aštensko i balkonsko cveće bilo spremno za prodaju.

Ostavite komentar

error: Content is protected !!