Vesti

Život na selu Mirjana ne bi menala gradskom sredinom

Mirjana Petrović iz čačanskog sela Stančići decenijama se bavi najlepšom granom poljoprivrede,proizvodnjom cveća. Kako ova grana poljoprivrede zahteva 365 dana u godini svakodnevnu negu i brigu o cveću,neophodna je pravilna raspodela poslova u domaćinstvu.

Mirjana Petrović,Foto: Agropress

“ Naš način života je dogovor, svekrva Rada prisutna je u plastenicima od ranog jutra, ja sam u kuci,spremanje doručka,ručka,raspremanja i obaveza oko dece,a kada krene sezona prodaje,imam svoje tezge na pijaci u Čačku i zu sam dva meseca. Nakon toga, ponovo se vraćam u plastenike i tako već godinama u krug”, kaže Mirjana Petrović za Agropress.
Žene sa sela mogu biti uspešne,a u našem slučaju se dokazalo da sloga kuću gradi,a da je žena stub porodice.Moja svekrva i ja dogovaramo se o svemu,pa čak i kada je i vreme da se ode na odmor.
“ Ima letovanja,naravno,ali se raspodelimo,ne idemo svi u isto vreme,ali se z a da oni koji ostaju kući preuzimaju odgovornosti ostalih” ,dodaje Mirjana za Agropress.

Porodično gazdinstvo Petrović,Stančići, Foto: Agropress

Pomoć Mirjani,pored supruga,svekra i svekrve,pružaju i deca. Ognjen je treći razred srednje šumarske škole,smer tehničke pejzažne arhitekture i planira da svoje znanje jednoga dana primeni u porodičnom gazdinstvu.
“ Moj smer svakako znači i znanje koje stičem biće primenjeno u praksi”,kaže Ognjen.
Anita je sedmi razred i njeni poslovi kako kaže nisu obaveza,već hobi.

Anita Petrović,Foto: Agropress

“ Kada dodjem iz škole volim da pomažem roditeljima oko sadnje cveća,to mi nije obaveza već nešto što volim da radim.Kući raspremim i često pomažem mami oko ručka”,kaže Anita za Agropress.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!