Vesti

Asfaltiran put Beršići – Galič

Gornji Milanovac – Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović i
direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Božidar Vučetić prisustvovali su asfaltiranju lokalnog puta broj 26 (Beršići – Galič).
Asfaltirano je 1.500 metara puta, za šta je iz budžeta opštine izdvojeno 5.668.524,00 dinara. Meštani su u razgovoru sa predsednikom opštine izrazili zahvalnost što je put urađen i što se jednaka pažnja posvećuje svim mesnim zajednicama.

Asvaltiranje seoskih puteva,foto:OGM

„Od ove godine, opština Gornji Milanovac je po prvi put u budžetu opredelila posebna sredstva za asfaltiranje, uređenje i popravku lokalnih puteva. Do ove godine, građani su i za lokalne puteve prikupljali deo sredstava, a deo ulagala lokalna samouprava. Sada opština plaća iz budžeta celokupne radove na lokalnim putevima. Danas je na Galiču urađeno 1.500 metara lokalnog puta, još nam preostaje 2.500 metara da ga u celosti spojimo sa Srezojevcima i putem za Čačak, i to ćemo u narednim godinama uraditi. Ovaj put je od velikog značaja za opštinu jer spaja dva grada i ovim putem se može stići od Milanovca, preko Beršića i Galiča, do Čačka. Ova saobraćajnica se mora čistiti tokom zime, s obzirom da do ovih godina nije bila prohodna i nije se čistila, Javno preduzeće za izgradnju će preuzeti na sebe obavezu da čisti ovaj put u delu gde je urađen novi asfalt“, rekao je Kovačević.

Na teritoriji opštine Gornji Milanovac u toku su infrastrukturni radovi na izgradnji i asfaltiranju ulica u gradu, lokalnih i nekategorisanih puteva. U budžetu opštine Gornji Milanovac za 2017. godinu za putnu infrastrukturu ukupno je izdvojeno 148.813.179,00 dinara.

 

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!