Vesti

Baka Milica proslavila stoti rodjendan

Lučani – Milica Šipetić iz dragačevskog sela Grab proslavila je stoti rođendan. Okružena porodicom, komšijama i prijateljima slavljenica je poručila da su rad i strpljenje recept za dugovečnost.
Život je kaže nije ni malo štedeo, ali nije imala kad da očajava, već je za svaki dinar morala dobro da se namuči i izbori.
“Išla sam u Čačak peške, na leđima obramača, sir, kajmak pa na pijac. Morala sam to da prodam da bi mogla da zaradim neki dinar za decu i znajte da mi nije bilo teško”, kaže ova krepka stogodišnjakinja.
Baka Milica do skoro je radila i u polju i u kući, ali snaga izdaje, pa kako kaže sada može samo da sprema ručak, a ukućani je dobro slušaju.

Foto:GZS

Milica je izrodila šestoro dece, ali je na žalost samo troje ostalo u životu. Borila se da ih izvede na pravi put jer je rano ostala udovica. Oni joj se danas odužuju pažnjom i slogom.
“Jeste namučena, ali eto opet je doživela ovolike godine”, kaže kćerka Višeslava Terzić. Sin Branko koji je ostao na porodičnom domaćinstvu kaže da je ponosan na svoju majku.
“Ona se mučila za nas, a mi njoj danas uzvraćamo za taj trud”. Sin Rajko dugo godina živeo je i radio u Rusiji, od kada je otišao u penziju najveći deo vremena provodi u selu sa majkom.
“Majka je odradila svoj vek herojski i čestitam joj rođendan”, sa suzama u očima priča Rajko.
Blagost i strpljenje vodili su je kroz život, pa valjda zbog toga ni snaje nisu imale zamerku

Ostavite komentar

error: Content is protected !!