Vesti

Edukacija lovnih radnika

Čačak,Gor.Milanovac – Lovačka komora Srbije kontinuirano radi na edukaciji lovnih radnika. Svake godine u gradovima širom države održavaju se predavanja na kojima svoja znanja,
sa lovnim radnicima dele najbolji stručnjaci iz ove oblasti.
Milovan Stojić, sekretar Lovačke komore Srbije, ističe da je stepen znanja koji lovni radnici dobijaju edukacijom izuzetno visok.
“Posle završenih predavanja uvek radimo test koji je vezan za teme i na taj način vršimo proveru znanja koje su stekli. Rezultati su uvek ohrabrujući, a ono što je nama veoma bitno jeste činenjica da oni stečeno znanje koriste u praksi i na terenu”, izjavio je Stojić.
Edukacija održana na Agronmskom fakultetu u Čačku okupila je lovne radnike iz cele zapadne Srbije, a teme koje su obuhvaćene ove godine su zdravlje i bezbednost na radu kao i praktična lovna balistika.
Nikola Injac ispred firme Ergo sana, podelio je svoja znanja sa lovnim radnicima kad je bezbednost na radu u pitanju i naglasio značaj preventivnih mera koje moraju biti preduzete.

Foto:Agropress

“Moramo uputiti lovne radnike na sve opasnosti sa kojima se sreću na svom poslu i da im pokažemo kako treba da se nose sa tim problemima. Lomovi, prelomi, opasni susreti sa životinjama su sve to na šta moraju obratiti pažnju”, naveo je Injac.
Na temu lovne balistike predavanje je održao Mađar, Ferenc Irmenji, koji se zajedno sa lovnim radnicima koji su prisustvovali predavanju, prisetio preciznog pogodtka u lovnoj balistici.

Foto:Agropress

Da je edukacija lovnih radnika veoma bitna slaže se i predsednik regionalnog odbora
Lovačke komore za moravički okrug, Bratislav Bojović. “Veliki praktični značaj je primetan i trdimo se da našim radnicima obezbedimo što više edukacionih obuka. Ove koje se organiuju u Čačku, ne propuštamo, ali posećujemo i obuke u drugim gradovima. Posao lovnih radnika podeljen je u tri grupe i čine ih planerski radnici, upravnici lovišta i lovočuvari. Današnja obuka je za upravnike i lovočuvare, a za planerske radnike predavnje će biti organizovano sledeće sedmice u Despotovcu”, istakao je Bojović.

Foto:Agropress

Trenutno je lovna sezona na fazansku divljač i divlje svinje, a Bojović ističe da se često susreću sa krivolovom, ali i da se sa tim uspešno bore.

Glas zapadne Srbije

Ostavite komentar

error: Content is protected !!