Vesti

Humanost na ispitu – Stevlićima iz Gornje Gorevnice hitno potrebna pomoć

Čačak – Tročlana porodica Stevlić iz čačanskog sela Gornja Gorevnica živi u siromaštvu,bez osnovnih uslova za život.
Jedina im je želja da imaju svoje kupatilo, iako trošna kuća u kojoj žive,preti da se sruši.
Kolo srpskih sestara doniralo je za najstarijeg člana porodice – invalidska kolica

Teško pokretna sedamdesetšestogodisnja Bosiljka nada se da će joj ,invalidska kolica olakšati život medju četiri trošna zida.

“Rodjena sam 1941.godine, operisala sam kuk pre nekoliko godina, od tada se teško krećem. Hvala Kolu srpskih sestara na invalidskim kolicima, biće mi lakše. Volela bih da imam svoje kupatilo, jednoga dana da stvari operemo u veš mašini i da zimu dočekamo u toplom. Stara je kuća, iz 1933.godine, zidovi su oronuli, krov samo što se nije srušio, a kao da nemamo prozora. Samo da spremimo drva da zimu prezimimo, ako nas šporet ne izda, i on je dotrajao”,kaže baka Bosiljka.
Bolest nije poštedela ni Bosiljkinu decu kojima je jedina želja da imaju svoje kupatilo.
“Plašimo se da se zidovi ne sruše na glavu, stara je gradnja,krov je propao. Ipak,najveća mi je želja da imam svoje kupatilo da mogu da se okupam kada ja hoću”,kaže Dušica.

Brat Miloje strahuje za sestrino zdravlje koje je narušeno.

“Operisala je davno kičmu,a mora da radi, svaki dan nas opere,da budemo uredni. Skuva ručak, plašim se da neće moći da izdrži zimu,ni ona,ni majka,a ni kuća, teško je kada ti sve nedostaje, od struje, do vode. I mi bi voleli da živimo kao ostali, da imamo veš mašinu i siguran krov nad glavom,ali nemamo,“dodaje Miloje koji sa sestrom i majkom živi u Gornjoj Gorevnici kod Čačka.

Da je pomoc Stevlićima neophodna kako bi dobili siguran i pristojan dom potvrdjuju iz Kola srpskih sestara. Bojana Jakšić kaže da godinama pomažu porodicu Stevlić.
“Pokrenuli smo akciju da pomognemo ovu porodicu koliko je to u našoj mogućnosti. Nadam se da će baki Bosiljki invalidska kolica olakšati život i da će dobri ljudi koji su u prilici da pomognu ovu porodicu pronaći način da to učine ,jer Stevlići strahuju da zimu dočekaju u nesigurnoj kući.
“Montažna kućica za njih troje, to je rešenje. Oni koji žele da pomognu ovu porodicu,mogu se javiti Kolu srpskih sestara u Čačku koji se nalazi u ulici Braće Glišića br 6 ,”,dodaje predsednica Udruženja.

Zidovi stare kuće prete i upozoravaju da troje Stevlića nisu bezbedni da zanoće pod krovom ispod kojeg,osim ljubavi i sloge,svega ostalog nedostaje.

 

Agropress

 

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!