Jedinstveni primerci sitnih životinja na drugoj izložbi u Topoli, izlagači stigli iz Rumunije i Republike Srpske

FOTO: TOPPRESS


Topola – U organizaciji Udruženja odgajivača sitnih životinja Topola a pod pokroviteljstvom Opštine Topola ovog vikenda u Topoli je organizovana druga izložba sitnih životinja u sportskoj sali Srednje škole „Kralj Petar I“.

Prema rečima organizatora na izložbi su učestvovali izlagači iz cele Srbije, Rumunije i Republike Srpske. Posetioci su imali priliku da vide veliki broj srpskih autohtonih rasa od živine, kunića, golubova.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Vladimir Radojković u pratnji predsednice skupštine Jasne Vuković.

„Nadam se da će ova izložba prerasti u jednu ozbiljnu manifestaciju koja će biti svima nama na ponos. Mi smo podržali ovaj skup jer imamo dosta uzgajivača sitnih životinja i u godinama koje dolaze očekujemo još više izlagača ali i uzgajivača“, rekao je predsednik opštine Topola Vladimir Radojković.

Jedan od organizatora izložbe Miloš Ilić, ujedno i odgajivač kunića iskazao je zahvalnost lokalnoj samoupravi na nesebičnoj podršci, direktoru Srednje škole na ustupljenom prostoru za održavanje manifestacije i svima koji su svako na svoj način dali doprinos da se ova izložba održi.

TopPres