„Jesenje čarolije” na Gold gondoli

FOTO: GZS


Čajetina – Gold gondola je sinonim za porodičnu zabavu i moderan koncept boravka u prirodi, pa su u danima jesenjeg pripremljene besplatne radionice

 

za decu „Jesenje čarolije“.Zabavni, edukativni i sportski program trajaće od 8. do 11. novembra u kome će deca moći da se zabave zajedno sa roditeljima na međustanici gondole. U prirodnom ambijentu, koji inspiriše i poziva na druženje i igru, aktivnosti će se realizovati od 12 do 14 časova.

Prvog dana u okviru kreativne radionice „Spajalica” deca će imati i mini radionicu „Pozdraviti jesen” pravljenjem figurica i životinja od lišća, grančica, borovih iglica i pampura od flaša, a na velikom hamer papiru će lepiti ukrasni prirodni materijal.

Drugog dana kroz jesenji safari nakon šetnje u prirodi malim istraživačima će kroz mini izložbu flore i faune zlatiborskog kraja biti predstavljene lepote Zlatibora i približena važnost očuvanja prirode u saradnji sa Parkom prirode „Zlatibor“ i JP „Srbija Šume“.

U okviru trećeg dana koji je posvećen sportu ljubitelji avanture će imati priliku da kroz zabavu i rekreaciju testiraju svoje motoričke sposobnosti prelazeći prepreke i savladavajući poligone različitih nivoa. Prirodno okruženje je pravo mesto kroz smeh i zabavu razvijaju sportske veštine i timski duh.

Poslednji dan takmičari dolaze do skrivene šišarke kroz mozgalice i pitalice, a odgovori će ih „seliti“ u sledeću etapu potrage. Učesnici idu zajednički do cilja, a pobednik je tim koji nađe šišarku. Nagrade su karte za zabavne sadržaje na Zlatiboru.

 

GZS