Vesti

Preostalo oko 2,5 miliona za čačanske poljoprivrednike, do sredine septembra traje konkurs

Budžet namenjen poljoprivredi ove godine je za 50 odsto veći nego prethodne godine, 41 milion dinara, pa i sam konkurs poljoprivrednih proizvodjača traje duže, do utroška sredstava, odnosno, prema procenama Komisije, do sredine septembra ove godine.

Prva sredstva podeljena su u maju mesecu kada je 117 poljoprivrednih proizvođača iskoristilo podsticaje u ukupnom iznosu od 18.235.000 dinara, od čega je za kupovinu jagnjadi, kvalitetnih junica i tov junadi izdvojeno 1.566.000 dinara.

,,U junu mesecu, 76 poljoprivrednih proizvođača iskoristilo je podsticajna sredstva u iznosu od 9.321.000 dinara, dok je u julu mesecu 57 poljoprivrednih proizvođača sa teritorije grada Čačka dobilo finanasijsku pomoć u iznosu od 6.549.000 dinara”, kaže za Agropress Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti grada Čačka.

Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti, foto:Agropress

Ovoga puta, najviše novca opredeljeno je za sisteme za navodnjavanje, kupovinu poljoprivrednih mašina, a maksimalan iznos opredeljen po poljoprivrednom proizvodjaču je 500 hiljada dinara.
,,Za avgust i septembar mesec  ostalo je 6,6 miliona dinara, trenutno je pristiglo 42 prijave gde je razmotreno 22.  Oko 2,5 miliona dinara je preostalo od ukupnih sredstava namenjenih poljoprivrednim proizvođačima koji su zainteresovani za neke od podsticaja“, kaže Milić za Agropress.

Zahtevi se primaju do utroška sredstava, pa svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači još uvek mogu konkurisati kako bi unapredili poljoprivrednu proizvodnju.

Agropress

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!