Vesti

Lipovac dobija novi asfalt

Gornji Milanovac – Na teritoriji opštine Gornji Milanovac nastavlja se sa izgradnjom lokalne putne infrastrukture, saopšteno je iz kabineta predsednika opštine. Tim povodom, radove na asfaltiranju lokalnog puta u mesnoj zajednici Lipovac obišli su načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović i direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Božidar Vučetić.

Asvaltiranje seoskih puteva u Gornjem Milanovcu,Lipovac,foto:OO GM

„Nakon lokalnog puta u mesnoj zajdnici Pranjani (Pranjani – Aerodrom) u dužini od 520 metara, koji je asfaltiran pre nekoliko dana, danas se nastavlja sa asfaltiranjem lokalnih puteva na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Nalazimo se u mesnoj zajednici Lipovac, gde je u toku asfaltiranje prve deonice lokalnog puta u dužini od 500 metara. U narednih nekoliko dana će biti asfaltirano još 1000 metara. Prilikom asfaltiranja lokalnih puteva imamo odličnu saradnju sa Javnim preduzećem za izgradnju opštine, koje nam pruža svu neophodnu tehničku podršku i pripremu gradilišta pre početka asfaltiranja. Asfaltiranje lokalnih puteva se u celosti finansira iz budžeta opštine Gornji Milanovac. Ova investicija u Lipovcu iznosi 8 miliona dinara“, rekao je načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović.

Lipovac,Gornji Milanovac

„Javno preduzeće za izgradnju opštine Gornji Milanovac učestvovalo je na pripremi za asfaltiranje lokalnog puta, tako što je u celoj dužini urađen iskop kanala i postavljene su cevi na ulazima u domaćinstva. Time smo smanjili i same troškove izgradnje ovog lokalnog puta“, istakao je direktor Javnog preduzeća za izgradnju Božidar Vučetić.
U budžetu opštine Gornji Milanovac za 2017. godinu za putnu infrastrukturu ukupno je izdvojeno 148.813.179,00 dinara.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!