Vesti

Malinari ne odustaju: Protest na Vidovdan

Arilje – Nezadovoljni malinari iz zapadne Srbije nastavljaju sa protestima. Kako ističe, Dobrivoje Radović,predsednik Asocijacije malinara Srbije, sledeći skup zakazan je za sredu u 12:00 sati u Arilju.

“Malinari iz Ivanjice, Užica, Lučana, Kosjerića i Užica u kolonama će doći do Arilja kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo i skrenuli pažnju javnosti na problem sa kojim se bore. Malinari iz ostalih delova Srbije će delovati iz svojih opština, jer su ipak poprilično udaljeni od Arilja”, izjavio je Radović, za Glas zapadne Srbije.

Po njegovim rečima, planiran je miran protest,

“Za početak ćemo se potruditi da protest prođe bez većih turbulencija, ali videćemo kako će se situacija kasnije odvijati. Na licu mesta ćemo odlučiti da li ćemo blokirati saobraćajnice, a taj dan biće obustavljena berba malina”, jasan je Radović.

Niska cena maline, koja se prošle godine kretala od 220 do 240 dinara, sad se kreće od 80 do 100 dinara, probudila je nezadovoljstvo kod proizvođača.

“Ne ispalti nam se da beremo malinu za cenu manju od 220 dinara. Od države tražimo da ispita sumnje da postoji dogovor i monopol otkupljivača o jedinstvenoj niskoj ceni”, istakao je Radović.

Ostavite komentar

error: Content is protected !!