Mlađi Čačani imaju razvijeniju svest o važnosti sadnje i čuvanja drveća i ceća, stariji često o tome brinu samo u političkim kampanjama

foto: AGROPRESS


Čačak – Da bi mlađe generacije bile svesne značaja očuvanja zelenih površina a naročito stabala, potrebno je kontinuirano raditi na njihovoj edukaciji i to od najmlađeg uzrasta.

„Svaki projekat koji radimo vezano za sadnju novog drveća uključivao je mlade, od dece u vrtićima preko učenika osnovnih i srednjih škola, kako bi im se probudila svest da su stabla u perspektivi ono što čuva ovaj grad. Deca su prisutna prilikom svake sadnje i učestvuju u skladu sa svojim mogućnostima”, kazao je direktor JKP „Gradsko zelenilo” Dejan Ćosić.

 

foto: AGROPRESS

On je naglasio da nove generacije imaju pozitivniji stav prema očuvanju životne sredine i da je tome prilično doprinelo njihovo uključivanje u razne akcije sadnje drveća i cveća.

 

foto: AGROPRESS

„Sa druge strane odrasla populacija nema tako razvijenu svest, sve češće se očuvanje životne sredine a naročito održavanje stabala koje često podrazumeva orezivanje, koristi u svrhu političkog marketinga”, zaključio je Ćosić.

 

Agropress