Na Zlatiboru se gradi novi aerodrom za male sportske avione i dronove


Čajetina – U okviru opširnih radova na prostoru Zlatibora, na kome se pored stambenih jedinica

i smeštajnih kapaciteta radi i na putnoj infrastrukturi, započeti su i radovi na izgradnji aerodroma.

U mestu Obudojevica, na samom rubu naseljenog mesta Zlatibor prema Kobiljoj Glavi gradi se aerodrom.

„To je aerodrom koji je davno započet, pa se stalo sa radovima, bila je privatna investicija, mi smo preuzeli to kao lokalna samouprava i želimo ovde da napravimo aerodrom za male sportske avione a sigurno u budućnosti za dronove koji će moći da nose i ljude. Pratimo te savremene, moderne tokove u svetu i gledamo da pratimo ta savremena dešavanja, jer savremeni gost i turista traži tu vrstu sadržaja. Ako je imate on će doći, ako nemate on će otići na drugu destinaciju i golf tereni i svi sportski tereni koji se grade ovde zahtevaju da imamo i ove dodatne sadržaje”, kazao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

On je istakao da je gradnja ovog aerodroma započeta ambiciozno i za to vreme možda prerano, ali da je sada došlo vreme kada to može da se realizuje.

„Možemo pistu da produžimo, namenske sadržaje da dodamo, jer smo promenili mesto na kome smo hteli da pravimo auto-moto drom, što je projekat jednog našeg sugradjanina koji je građevinski inženjer, čiji je to bio studentski rad. Tako da, imamo ideju i projekat, a na nama je samo da to realizujemo”, zaključio je Stamatović.

Glas zapadne Srbije