Vesti

Nedimović i Devenport o saradnji i IPARD programu

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović razgovarao je danas sa šefom Delegacije EU u Beogradu Majklom Devenportom o implementaciji programa EU za pretpristupnu pomoć u oblasti ruralnog razvoja (IPARD II).

Nedimović i Devenport su razgovarali i o aktuelnim pitanjima u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine kao i o bezbednosti hrane, saopštilo je srpsko resorno ministarstvo.

Istaknuto da će se partnerski raditi na pripremi akreditacije za IPARD, kao i da delegacija EU i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine imaju odličnu komunikaciju.

Na sastanku je ukazano da je izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u EU od početka primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u stalnom porastu, i da se u poslednje vreme beleži značajno povećanje izvoza finalnih proizvoda od svinjskog mesa u EU.

Kada je reč o oblasti životne sredine, konstatovano je, da se radi na otklanjanju prepreka na implementaciji projekata u ovoj oblasti, zajedno sa lokalnim samoupravama, kao i na budućim projektima, navodi se u saopštenju.

Nedimović je iskazao veliko zadovoljstvo na razumevanju Evropske unije u proteklom periodu i istakao značaj odlične komunikacije i dobrog izgrađenog partnerskog odnosa.

Izvor: Agronews

Ostavite komentar

error: Content is protected !!