Vesti

Nedimović otvorio Kupusijadu u Mrčajevcima

Mrčajevci – Uz himnu “Mrčajevci, moje rodno selo” svečano je otvorena petnaesta po redu Kupusijada.Najveće takmičenje u pravljenju tradiocionalnog svadbarsko kupusa ove godine okupilo je rekordan broj posetilaca, a otvaranju je prisustvovao i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, podsećajući da za mrčajevačku Kupusijadu svi znaju.

Ministar Nedimović otvorio Kupusijadu,Foto;Agropress

“Ja sam iz Srema, iz Vojvodine, ali i ja i svi iz moje okoline upoznati su sa odlikama Kupusijade, što znači da je zaista zaživela u našem narodu. Najveća prednost ove manifestacije jeste njen cilj u očuvanju srpske tradicije i to je ono čemu svi moramo da težimo”, naglasio je Nedimović.
Na bini u Mrčajevcima splet pesama otpevala je i legenda bivše Jugoslavije, Olivera Katarina, kojoj je ovom prilikom uručena povelja počasnog građanina.
“Ne mogu da opišem svoje zadovoljstvo. Ja volim svoj narod i ovo priznanje mi je važnije od svih inostranih koje sam do sad dobila u belom svetu”, izjavila je poznata umetnica.

Olivera Katarina,Foto:Agropress

Olivera Katarina,Foto:Agropress

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, iskazao je bitnost Kupusijade za ceo čačanski kraj, jer doprinosi razvoju turizma, ali i već pomenutom očuvanju tradicije.

“U vreme kad se sve više otuđujuemo jedni od drugih, veoma je bitno da se češće okupljamo i družimo . Kupusijada je odličan način na koji možemo da vratimo stare vrednosti bar na kratko. Takmičirima koji prave provereno najbolji kupus bih poželeo puno uspeha u sutrašnjem takmičenju, a svim posetiocima dobar apetit”, naglasio je Todorović

Svi posetioci mogli su da uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu, a na centralnoj bini održan je i festival narodne muzke pod nazivom “Biserno veče nad raspevanim Mrčajevcima”.

Agropress

 

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!