Vesti Životna sredina

Očišćeno priobalje kod kućice na Drini

Foto: Drina Info

Bajina Bašta – Hitnom intervencijom JKP „12. septembar“ Bajina Bašta jutros je očišćeno priobalje i korito reke Drine kod čuvene kućice na ovoj reci, saznaje Drina info.

Nakon nekoliko objava fotografija sa ružnim scenama bačenih guma i drugog otpada u reci kraj čuvene kućice, privatni ugostitelj Nemanja Kljajić, vlasnik restorana „Studenac“ je tokom vikenda iskoristio niži vodostaj reke i izvukao veliku količinu guma koje su se nalazile tu. On je o tome obavestio rukovodstvo Opštine Bajina Bašta koje je naložilo da se sav prikupljeni otpad pokupi kao i da se očisti priobalje Drine u blizini kućice na steni.

Radnici bajinobaštanskog komunalnog preduzeća su danas intervenisali i pokupili sav otpad koji su nesavesni građani bacali u reku. Pre dvadestak dana pojavio se i snimak na internetu gde veliki broj automobilskih guma plovi rekom Pilicom, a veliki deo ovog otpada je završio i kraj simbola Bajine Bašte.

Iz JKP „12. septembar“ apeluju na sve građane da prijavljuju inspekcijama sve koji se ovako ponašaju prema životnoj sredini. Sve što je ovom prilikom bačeno u reku Pilicu i Drinu je reciklabilno i može se dovesti u komunalno preduzeće ili se može ostaviti u velike kontejnre od pet kubnih metara koji se ovih dana postavljaju i po obodima grada i u seoskim sredinama.

Još jednom apelujemo da svi savesni građani slobodno prijave ovakve slučajeve nesavesnog ponašanja opštinskoj inspekciji za zaštitu životne sredine ili pak komunalnim inspektorima Opštine Bajina Bašta. – navode iz JKP „12. septembar“.

Predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić, izjavila je za Drina Info, da će se u narednom periodu posebno staviti akcenat na zaštitu životne sredine, da će se ići u čišćenje mesta gde se nakupio otpad ali i da će nadležne inspekcije pojačati svoj rad po ovom pitanju. Ona je navela i da će Opština organizovati u saradnji sa drugim javnim preduzećima i institucijama ekološke akcije uklanjanja otpada.

Agropress / Drina Info

Ostavite komentar

error: Content is protected !!