TO opštine Gornji Milanovac: Prva nagrada za razglednice na festivalu „Kofer slova“

FOTO: GM PRESS


Gornji Milanovac – Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac učestovala je na 19. Međunarodnom festivalu turističkih publikacija

„Kofer slova“ u Kruševcu u legatu Milića od Mačve. Festival je održan u okviru programa obeležavanja Dana oslobođenja grada Kruševca. Na festivalu su izabrane najbolje predstavljene publikacije u 11 kategorija. Ove godine se prijavilo blizu 40 turističkih organizacija iz regiona, a Turistička organzacija opštine Gornji Milanovac uzela je učešće u dve kategorije.

– Veoma mi je drago što sam imala priliku da vidim materijale drugih kolega, način na koji oni promovišu svoje opštine, kako rade. Uzeli smo učešće u dve kategorije, setom razglednica sa motivima našeg slikara Ilije Draševića i sa suvenirskim programom kraljice Drage. Osvojili smo prvu nagradu za razglednice i video promociju i zaista smo ponosni, znamo kakve su slike Ilije Draševića i ponosni smo na saradnju sa njim. Što se tiče programa kraljice Drage, bili smo autentični, dobili smo odbrenje od Narodnog muzeja Beograda da koristimo motive sa njene haljine, sa slike koju je izradio Paja Jovanović i po tim motivima je odrađen ceo program: lepeze, ogledala, ešarpe, olovke… U Kruševcu nisu mogli da nas svrstaju u neku od postojećih kategorija jer su naši suveniri kraljice Drage bili jedinstveni. – Izjavila je Nevena Obradović, direktorka TO opštine Gornji Milanovac.

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac nastaviće da naš grad prikazuje u što boljem svetlu. Imali smo cilj da Milanovac prikažemo kao Kraljičin grad i da se predstavimo sa edukativno-istorijskim programom i u tome smo uspeli, dodala je direktorka Nevena Obradović.

 

GZS / GM Press