Vesti

Osam investitora zainteresovano za PKB

Za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) zainteresovano je osam investitora iz Srbije i sveta, objavila je Radio-televizija Srbije.

Pisma o zainteresovanosti za PKB poslali su kompanije „Matijević“ i MK komerc iz Srbije, Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dve kompanije iz Velike Britanije, jedna iz Kine i jedna iz Singapura i jedan privrednik iz Kovina.

Ministar privrede Srbije Goran Knežević je za RTS rekao da će model privatizacije i poziv za dostavljanje obavezujućih ponuda uslediti za narednih mesec do mesec i po.On je naveo da će od imovine i zemljišta koje u vlasništvu PKB-a od prodaje biti uzetno zemljište u blizini Pupunovog mosta.Ministarstvo privrede Srbije objavilo je 19. januara ove godine javni poziv za prikupljanje pisama investitora zainteresovanih za učešće u postupku privatizaciju PKB-a i četiri zavisna preduzeća – Poljoprivredna avijacija PKB, EKO – LAB, PKB Agroekonomik i Veterinarska stanica PKB.

Rok za dostavljanje pisama je bio 17. februar, a zainteresovani investitori treba da predlože cenu, model privatizacije, investicioni program, okvirni plan poslovanja i broj zaposlenih.PKB ima 1.622 radnika, a vrednost kapitala tog preduzeća je oko 51,2 milijarde dinara.Na tender za prodaju PKB-a, raspisan krajem 2015. godine, nije stigla nijedna ponuda, a početna cena za 51 odsto procenjene vrednosti stalne imovine bila je oko 154 miliona evra.Skupština Beograda je septembra prošle godine prenela 99 odsto akcija PKB-a na državu.

Agrobiz

Ostavite komentar

error: Content is protected !!