Vesti

PLODOVI ZAPADNOG POMORAVLJA – ZA VIKEND

Čačak – Privredno kulturna manifestacija “Plodovi zapadnog Pomoravlja” održaće se 02. i 03. septembra u Zablaću kod Čačka Organizatori očekuju preko 20 izlagača koji su direktni poljoprivredni proizvođači i više od 100 indirektnih izlagača. Planiran je i okrugli sto na temu “Zaštita geografskog porekla” na kojem će se održati predavanje o kajsiji koja ima velike šanse da bude brend ovog kraja obzirom na klimatske faktore koji vladaju na području Miokovaca.

,,Udruženje povrtara Zablaća od Ministarstva poljoprivrede dobilo je sredstva kojim će pokriti ovo stručno predavanje”, kazala je predsednik organizacionog odbora Snežena Subotić.

Ona je naglasila da će prodajna izložba biti u crkvenoj porti i da će drugog dana biti organizovano takmičenje u pripremi sataraša i prasećeg pečenja.

Plodovi zapadnog Pomoravlja,foto:Agropress

Šefica Regionalne privredne komore Gorana Tanasković istakla je da je Privredna komora uzela učešće na ovoj manifestaciji.

,,Cilj nam je da osnažimo poljoprivredne proizvođače ali i prateći sektor prerade kao i upoznamo potrošače sa proizvodima ovog kraja, zbog toga pozivamo sve od prerađivača, sindikata pa do sitnih potrošača da posete ovu manifestaciju”, rekla je Tanasković.

Ona je dodala da će gosti biti predstavnici Privredne komore Srbije, Zadružni savez Srbije kao i veletrgovine koje na licu mesta mogu da dogovore otkup proizvoda.

,,Kao i sve godine do sada grad ima interes da pomogne ovaj sajam poljoprivrede i zbog toga će učestvovati u realizaciji manifestacije koja se održava sledećeg vikenda”,  kaza je Pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Vladan Milić.

Otvaranje manifestacije u Zablaću je u subotu u 13:00 sati.

 

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!