Agropress Vesti

Preparat protiv klijanja krompira povučen iz prodaje, dobra skladišta mogu sačuvati kvalitet krompira

Preparat protiv klijanja krompira povučen iz prodaje - foto:AgroPress
Preparat protiv klijanja krompira povučen iz prodaje - foto:AgroPress

Užice – Kako će se proizvodjači krompira izvući iz prošlogodišnjeg gubitka usled niske cene krtole , još uvek je rano govoriti, ali je izvesno da je mnogo manje površina zasejano pod krompirom,a da su prinosi prepolovljeni.

Milenko Gavrilović, stručni saradnik za zaštitu bilja PSSS Užice – foto:AgroPress

„ Novac koji su trebali da zarade u prošlogodišnjoj sezoni je izostao,tako da je kalkulacija zaista nepovoljna.Cena krompira ove godine je znatno veća, u odnosu na prošlogodišnju  tako da se nadam da ono što su proizveli , konačno će imati priliku da pokriju troškove“, kaže Milenko Gavrilović, stručni saradnik za šaštitu bilja PSSS Užice.

Još jedan nepovoljan parametar jeste da je preparat  protiv klijanja krompira povučen iz prodaje  tako da samo dolaze u obzir dobra i kvalitetna skladišta koja mogu da obezbede dobro čuvanje krompira i odlože klijanje i magacinima.

Foto: AgroPress

Tih sredstava više nemamo, imamo nešto što nije efiksno kao što su bila ta sredstva od pre, tako da kvalitetno čuvanje krompira u skladištima može da odloži klicu, kaže stručni saradnik za zaštitu bilja PSS Užice.

Milenko Gavrilović, stručni saradnik za zaštitu bilja PSSS Užice

Ostavite komentar

error: Content is protected !!