Vesti Poljoprivreda

Prinosi krompira duplo manji, kvalitet nije izostao: Najveći problem plasman užičke krtole

Tadija Tadić, Foto: Agropress

Užice – Kvalitet krompira ove godine nije izostao ni Tadiji Tadić iz užičkog sela Ponikve . Četiri hektara bela rose ima zagarantovani kvalitet, ali ne i plasman.


“ Kvalitet je odličan, ali je prinos duplo manji, pola neće imati od onog što smo bacilli prošle godine. Mučili smo se, kompenzovali za bilo šta i nismo mogli da prodamo više od deset dinara. Sada će cena biti veća, ali nema šta da prodaš”,kaže Tadija Tadić za Agropres.


“ Da rade ugostiteljski objekti, možda bi uspeli da nešto i prodamo,a ako ne budu radili , nećemo imati ništa, ono što izneseš na pijacu, to su male količine. Da ima neka firma , da dođe na njivu i sve da otkupi, odmah bi dao i da budem miran. Tako rade Nemci, Švajcarsci , seljak preda svoju robu po ceni koju se dogovorio i odmah ulaže u narednu godinu. Nesretni seljak radi i onda na proleće baci krompir. Sada je cena nafte 160-170 dinara ,a ti danas ceo dan u njivi potrošiš 200 litara. Pa gde je tu računica, a čim je nema, onda nema ni proizvodnje”, kaže Tadija Tadić .

Agropres

Ostavite komentar

error: Content is protected !!