„Ranč Pavlović” u užičkom selu Volujac posećuju gosti iz celog sveta

FOTO: AGROPRESS


Užice – Ukoliko se zaputite putem od Užica ka Kadinjači u selu Volujac krije se specifičan ranč, mesto za odmor ušuškano u hladu bukove šume, koje je narod masovno otkrio tek kad je korona pokucala na vrata.

Milovan Pavlović vođen idejom da svoju porodicu zadrži na jednom mestu oživeo je očevinu i napravio pravo seosko domaćinstvo, na kom su se prvobitno igrali njegovi sinovi, a zatim su došli i ostali mališani.

 

FOTO: AGROPRESS

„Nabavio sam par konja koje smo mogli da jašemo po našim livadama, onda smo dodali i igraonicu za našu decu i tako je sve počelo. Kada sam video da je druženje u gradu sa ljudima postalo preskupo, odlučio sam da komad raja koji imamo kao porodica podelimo sa drugima i to bez dinara, tačnije nisam mogao da naplatim nekome ulaz ako ne zna gde ulazi, ili šta će probati. Ako su zadovoljni, ostaviće od ruke i gotovo svaki posetilac to onako od srca učini”, rekao je za Agropress Milovan Pavlović vlasnik nesvakidašnjeg ranča.

Milovan je osmislio da se na ovaj način deca oslobode strahova koje imaju prema domaćim ali i drugim životinjama kroz susret sa njima, ali i interakcijom kroz igraonicu, okuse nešto što nema u gradu.

Ali ranč ne bi bio toliko zanimljiv da u njegovom izobilju ne čujete zvuke stalnih stanovnika, od zečeva, papagaja, japanskih prepelica i mnogih drugih životinja, ali i jednog neobičnog bića.

 

foto: agropress

„Lija koja je potpuno slučajno došla u naš mini parkić više je noću aktivna nego danju i u susretu sa decom jako je stidljiva. U uslovima koje joj mi nudimo znatno duže živi nego u prirodi, zato se trudimo da joj damo sve što joj je neophodno, kako bi ovaj parkić imao svoju čar. Ono što mnoga deca nemaju priliku u gradu da vide jesu magarci, krave i druge životinje koje mi na našem ranču posedujemo”, kazao je Milovan.

Posetioci mnogih zemalja iz okoline nisu odoleli da ne posete ovo mesto, i da se pored zoološkog vrta opuste u prirodnom ambijentu.

„Svi vole da vide pravo seosko imanje, kako i na koji način sve ovde funkioniše, od ispaše koza, ovaca i našeg pevca Žike ali i sami da učestvuju i dohranjivanju živine. Prošle godine najviše gostiju imali smo iz Francuske ali i iz Amerike i Norveške a najviše mi je drag par iz Grčke koji je želeo da iskustvo sa kojim se ovde susreo prenese u svoju zemlju”, dodao je Pavlović.

 

FOTO: AGROPRESS

Ovakva domaćinstva pravi su primer obogaćene turističke ponude kada je reč o seoskom turizmu, a Ranč Pavlović iz godine u godinu okuplja sve veći broj posetilaca.

Agropress