Vesti

Raspisan konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nove zadruge

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za lokalni ekonomski razvoj i rad javnih preduzeća raspisao je danas konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za osnivanje novih zadruga i investicije u postojeće zadruge u 2017. godini, a rok za podnošenje prijava je 1. oktobar, prenosi Beta.

Podsticaji su namenjeni naročito za Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski okrug.

Maksimalan iznos od 6,25 miliona dinara namenjen je za osnivanje novih zadruga, u cilju povećanja proizvodnje i uticaj na razvoj poljoprivrede u sredinama u kojima se osnivaju.

Maksimalno 12,5 miliona dinara namenjeno je za projekte postojećih zadruga u cilju povećanja proizvodnje, novog zapošljavanja i rasta.

Cilj programa je unaređenje kvaliteta života u ruralnim sredinama kroz ravnopravniju podelu dohotka i povećanje ekonomskih mogućnosti, kao ni pravedniji društveni položaj.

Zadruge mogu ostvariti pravo na finansiranje za nabavku životnja za povećanje stada, nabavku višegodišnjih zasada, opreme za unapređenje kvaliteta i kapaciteta farmi za proizvodnju mleka i mesa, opreme i poljomehanizacije za povećanje proizvodnje i unapredjenja kvaliteta voća, povrća i druge proizvodnje.

Podsticaji su namenjeni i za izgradnju objekata i nabavku opreme za povećanje kapaciteta postojeće proizvodnje, povećanja produktivnosti i kvaliteta, obezbedjenje više faze prerade proizvoda za poznatog kupca, nabavka opreme za potrebe proizvodnje, povećanje mogućnosti izvoza, proširenje tržišta prodaje ili poboljšanja tržišne pozicioniranosti.

Izvor: Nova ekonomija

Ostavite komentar

error: Content is protected !!