Vesti Poljoprivreda

Skromni i srećni: Iako teško žive, Đokovićima iz Arilja jedina želja da imaju kravu

Đokovići iz Arilja, skromni i srećni, Foto: RINA

Arilje, Dobrača – Naše žene nisu htele da dođu na kraj ovog sela, pa sam u potrazi za suprugom prešao kilometre i kilometre. Sreća me je pogledala. Oženio sam je,a  da je nisam ni minut voleo, a danas je moju ljubav zaslužila, spasila je kuću od propadanja, izrodila dvoje divne dece i ne samo da je divna majka, već je moja najveća sreća i radost“, kaže Radomir Đoković iz sela Dobrača kod Arilja.

Porodica Đoković nema nikakva primanja niti je ikada od države tražila i očekivala neku pomoć. Iako uslovi za život nisu idealni, sve što steknu svojim mukotrpnim radom, prvo odvoje za decu, Stefana i Milicu.

“ Nakon pola veka, u kući Đokovića rodilo se dete. To je sin Stefan,a nakon njega i kćerka Milica. Nije se kuća ugasila. Bogu hvala, imamo sve što nam treba, slavimo slavu i zdravi smo. Daće Bog, da sledeće godine kupimo kravu i da nam život krene još na bolje, kaže Radomir za GZS.

Lina je došla iz Skadra , prešla je ogroman put kako bi upoznala svog životnog saputnika, iako ga pre toga nikada nije videla.

“ Kod nas su običaji sasvim drugačiji, nisam se ništa pitala. Moji su brak ugovarali, i na sreću, nisu pogrešili. Imamo sve, deca su nam najveća sreća , mi se lepo slažemo, zdravi smo. Nikome ništa ne dugujemo, od svog rada živimo i planiramo da kupimo kravu. Ona nam je prioritet, da olakšamo život. Zemlje imamo pet hektara, sve bi išlo mnogo lakše da imamo mehanizacije kako bi obrađivali više „, dodaje Lina za GZS.

Stefan i Milica nemaju neostvarenih želja, ne zato što imaju sve, već su njihove želje potpuno drugačije od želja njihovih vršnjaka, da zamene krov na svom domu koji prokišnjava i da jednoga dana u Dobrači imaju farmu koju će uspešno voditi.

GZS / Agropres

Ostavite komentar

error: Content is protected !!