Vesti Poljoprivreda

Stalne mušterije održavaju proizvodnju krompira: Sve što proizvede, Vera iz Sevojna proda na užičkoj pijaci

Užice – Vera Joksović iz Sevojna kod Užica godina je u proizvodnji krompira. Za razliku od prošle sezone kada je krompir imao cenu od svega deset dinara i nije mogao da pokrije troškove proizvodnje, ova godina  kako kaže,  počela je sasvim solidno.

Stalne mušterije održavaju proizvodnju krompira: Sve što proizvede, Vera iz Sevojna proda na užičkoj pijaci, Foto: Agropress

„ Dobra mi je cena , ali je loš rod, mnogo je manje krompira.  Prošle godine krompir je bio baš krupan, niko ga nije hteo, štetovali smo na tome što smo ga imali u velikim količinama. Ove godine, krompira je dosta manje i opet dođeš na isto. Ako rodi dosta, onda je niža cena, ako rodi manje, onda i cena bude veća. Seljaku nema  pomozi Bože“, kaže Vera Joksović iz Sevojna.

Nekada su Joksovići krompir gajili na većim površinama, ali je sada ta proizvodnja svedena na svega, pet do šest ari.

„ Imam svoje kupce koji dolaze na moju tezgu kako bi kupili krompir. Stoga ga i sadim, koliko proizvedem, toliko i prodam. To su mi stalne mušterije i moram ih ispoštovati. Cena krompira ove godine znatno je veća od prošlogodišnje, moja cena je 60 dinara i niko se ne žali“ kaže Vera Joksović za Agropress.

Ostavite komentar

error: Content is protected !!