Vesti

Svaka kuća će moći da se bavi poljoprivredom

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će u narednih nekoliko meseci taj resor napraviti koncept po kome će svako domaćinstvo moći da se registruje i prodaje svoje proizvode, poput sira, ili vina, na samom gazdinstvu.

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, Nedimović je kazao da će država obezbediti 50 odsto novca za opremu koja je neophodna domaćinstvima koja se bave preradom mleka, mesa ili grožđa dok će za devastirana područja biti izdvojeno „65 odsto povraćaja“.

„Želimo da stvorimo takve zakonske preduslove gde proizvođači mogu svoje proizvode da prodaju na licu mesta, poštujući kriterijume bezbednosti hrane. To je jedan od načina na koji se razvija svako mesto u Srbiji i svako selo. Na taj način ne prave se veliki troškovi transportujući robu“, kazao je Nedimović.

On je na otvaranju prvog festivala hrane i vina „Vinski park“ u Sremskoj Mitrovici u subotu najavio i da će država pomoći vinarima u stvaranju vinskih soba, kao prostora u kojima mogu da prave i na licu mesta prodaju robu sa minimalnim troškovima, dodajući vrednost finalnom proizvodu.

Beta

Ostavite komentar

error: Content is protected !!