Vesti Životna sredina Teme

U Atomskoj banji za oktobar predviđeni popusti do 20 odsto

Foto: Agropress

Čačak – Iako smo polako ušli u jesen, turistička sezona još uvek nije gotova.Ono što je najprimamljivije kako domaćim, tako i stranim turistima jesu banje.
Na šumovitim padinama planina Vujan i Bukovik nalazi se Atomska banja Gornja Trepča, poznata po lečenju specifičnih oboljenja i van naše zemlje, ali i po prelepoj prirodi i kulturno – istorijskim spomenicima.
Radioaktivna voda od 30 stepeni celzijusa pomogla je mnogima, pa se neki iznova vraćaju u ovu banjsku lepoticu.

Nenad Mladenović, direktor marketinga Atomske banje Foto: GZS

„Sada imamo i goste iz Rusije, koji dolaze dva puta godišnje, na početku i negde pred kraj sezone, naravno domaći turisti su uvek tu”, rekao je Nenad Mladenović, direktor marketinga Atomske banje.

U ovoj banji, zdravlje izvire vekovima, a domaćini su za sve posetioce pripremili i neka iznenađenja.

„U oktobru mesecu sve goste obradovaćemo popustima do 20 odsto, dok u novembru mogu očekivati još veće akcije”, rekao je Mladenović.
Jedna od prvih privatizovanih banja u Srbiji je Atomska banja Gornja Trepča koja je danas lider u zdravstvenom turizmu Srbije.
„ Za 12 godina Atomska banja izgradila je i proširila smeštajne kapacitete i opremila se najmodernijim i najsavremenijim dijagnostičkim aparatima koji su neohodni i fizikalnoj terapiji. Zapošljavali smo nove stručne kadrove i sve je to uticalo da kvalitetom usluga koje pružamo budemo lideri zdravstvenog turizma, kaže Nenad Mladenović , direktor marketinga i dodaje da Atomska banja ima najveći prosek u Srbiji kada je reč o broju noćenja stranog gosta.
Lekovitost jedne od najispitivanijih voda ne dovodi se u pitanje ,pa se strani gosti sve češće odlučuju za odmor i rehabilitaciju pa najčešće ostaju 21 dan i dolaze dva puta godišnje . Trenutno raspolažemo sa 273 postelje u našem vlasništvu i oko 2000 privatnog smeštaja koje servisiramo za potrebe gostiju kojima su na raspolaganju hidroterapijski blokovi i lekovita voda. Sve su češći gosti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, pa ih i krajem aprila očekujemo. Najbrojniji su Rusi kojih je od 2009. godine kada smo počeli promociju na njihovm tržištu svake godine sve veći i sada ih je oko 300 i vrlo si disciplinovani, kaže Mladenović.

On dodaje i da je kuhinja prilagođena svakom gostu i podneblju poput onih islamske veroispovesti za kojih se hrana nabavlja isključivo iz Novog Pazara po standardima halala.

Ugovori sa zdravstvenim osiguranjima iz Rusije, Slovenije, Republike Srpske svakako omogućavaju olakšano lečenje pacijenata koji dolaze u Atomsku banju Gornja Trepča,a sa druge strane kada je reč o domaćem gostu, vaučeri za odmor u Srbiji znatno su doprineli povećanju broja domaćeg gosta.

Ono što me posebno raduje da su naši gosti koji su trenutno u Atomskoj banji , u 70 odsto slučajeva vakcinisani sa obe doze vakcina „ kaže direktor marketinga Atomske banje Nenad Mladenović.

Ovaj ekološki biser privlači veliki broj ljudi koji žele da se vrate prirodi i njenim lepotama.

Agropress

Ostavite komentar

error: Content is protected !!