Vesti

U toku sanacija mosta u Zagradju

Gornji Milanovac – Nakon sanacije mosta u Dragolju, Javno preduzeće za izgradnju, ovih dana privodi kraju radove na rekonstrukciji mosta u Zagrađu.
Vodena stihija reke Dragobilj i bujičnih voda sa brda, tokom poplava 2014. godine, potkopala je betonske stubove mosta i na taj način narušila njegovu stabilnost. Od tada meštani sela Zagrađe pokušavali su da se izbore za sanaciju mosta koji je veza ovog dela sela sa Ibarskom magistralom.

Foto: Opština Gornji Milanovac

Foto: Opština Gornji Milanovac

„Posle toliko vremena konačno izgleda da smo doživeli sreću da se sanira ovaj most pre nego što padne. Jedina veza sa Ibarskom magistralom to je ovaj most. Svi meštani odavde prelaze i ljudi koji imaju svoja imanja preko ovog mosta“, kaže Ivan Vojković iz Beograda koji planira da penzionerske dane provede u svom rodnom Zagrađu.
Javno preduzeće za izgradnju je dobilo zadatak koje mostove će sanirati o trošku opštine Gornji Milanovac tokom 2014. godine.

„Za neke mostove smo izdvojili sredstva. Za neke druge ćemo raditi i radimo projekte, pa ćemo videti kako ćemo finansirati, obzirom da za jedan most u Gojnoj Gori su potrebna malo veća finansijska sredstva koja opština Gornji Milanovac nema, ali ćemo putem konkursa i uz sufinansiranje ili Kancelarije za javna ulaganja ili Ministarstva privrede gledati da takve stvari radimo u sledećoj godini“, kaže predsednik opštine Dejan Kovačević.
Prema rečima direktora Javnog preduzeća za izgradnju opštine, Božidara Vučetića, u ovoj godini predviđena je sanacija sedam mostova po mesnim zajednicama koja su urušena u poplavama 2014. godine.

Foto:Opština Gornji Milanovac

Foto:Opština Gornji Milanovac

„U redovnom planu i programu odrađujemo sanaciju mostova u opštini Gornji Milanovac. Vrednost radova ovde na ovom mostu je pola miliona dinara i nešto jače. Nadam se da ćemo to završiti u par dana i odlazimo u Gornje Branetiće gde nas takođe očekuje sanacija jednog vrlo bitnog i važnog mosta za naše meštane“, istakao je Vučetić.
Do kraja septembra planirano je da se uradi najveći deo poslova kada su u pitanju mostovi i nekategorisani putevi.
Ove sedmice se očekuje asfaltiranje nekategorisanih puteva u 13 mesnih zajednica. Vrednost tih radova je negde oko 30.000.000 dinara.

 

Ostavite komentar

error: Content is protected !!